De Meern,
16
juli
2018
|
10:57
Europe/Amsterdam

Afwijzing door de Europese Commissie van Fakro’s klachten gepubliceerd

Samenvatting

De Europese Commissie heeft op woensdag 11 juli haar formele besluit om Fakro's klachten tegen The VELUX Groep wegens oneerlijke concurrentie te verwerpen, bekendgemaakt.

De zaak werd in 2012 door Fakro aan de orde gesteld. In het formele besluit dat nu is gepubliceerd staat dat; “de Europese Commissie tot de conclusie is gekomen dat er onvoldoende redenen zijn om een verder onderzoek in te stellen naar de beweerde inbreuk (en) en daarom de klacht afwijst op grond van artikel 7, lid 2, van Verordening Nr. 773/2004 (pagina 34 in afwijzingsbesluit van de Europese Commissie)".

De juridische beslissing kan worden teruggelezen op de website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/competition/elojade/isef/case_details.cfm?proc_code=1_40026

Over VELUX Nederland

Al ruim 77 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 10.200 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2017 had de VKR Holding een totale omzet van 2,5 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 168 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.