De Meern,
03
juli
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Dakramen bedienen met je stem of met één druk op de knop

Nieuw smarthome-systeem van VELUX en Netatmo zorgt uit zichzelf voor gezonder binnenklimaat

Samenvatting

Dakramen die zelfstandig open en dicht gaan op basis van het weer en de CO2-concentratie, luchtvochtigheid en temperatuur in huis: VELUX ACTIVE with NETATMO is het eerste smarthome-systeem dat de luchtkwaliteit in huis reguleert met hightech sensoren en weer-apps. Dakramen, raamdecoratie en rolluiken zijn door de connectie met de Apple® HomeKit™ ook voor het eerst spraakgestuurd te bedienen.

VELUX ACTIVE with NETATMO, een co-productie van VELUX en het Franse tech-bedrijf Netatmo, kan geheel zelfstandig denken én handelen. Slimme sensoren monitoren de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie in huis en instrueren het systeem om dakramen en lichtkoepels te openen of te sluiten – alles zonder tussenkomst van de bewoner. Voor nog meer gemak biedt Apple’s intelligente spraakgestuurde assistent Siri® uitkomst: VELUX ACTIVE is het eerste smart home systeem voor dakramen die te koppelen is aan Apple HomeKit, het smarthome-platform van Apple.

Minder warmte of vocht in huis
“Wij zijn benieuwd hoe consumenten deze nieuwste smarthome-innovatie ontvangen,” vertelt Dennis Herremans, product manager bij VELUX Nederland. “Naast comfort en gemak zetten we met deze stap vooral in op gezondere leefomstandigheden voor bewoners. Deze slimme techniek maakt woningen op een eenvoudige manier comfortabeler en gezonder.”

Het smarthome-systeem is zo geprogrammeerd dat dakramen automatisch opengaan om het huis te ventileren wanneer dat nodig is. Het apparaat kan ook rolluiken en buitenzonweringen sluiten om oververhitting in huis te voorkomen. Het VELUX ACTIVE systeem vergelijkt de situatie in huis met de weersverwachtingen en berekent of het openen of sluiten van ramen, raamdecoratie of zonwering het binnenklimaat verbetert. Regent het? Geen probleem: de regensensor in het VELUX INTEGRA® dakraam bepaalt óf het raam geopend kan worden.

Eenvoudige zorgeloze bediening vanuit de luie stoel
VELUX ACTIVE werkt met een bedieningsapp voor iOS en Android. Dankzij deze apps kan de consument dakramen, raamdecoratie, buitenzonweringen en rolluiken monitoren en bedienen met een paar tikken op zijn smartphone. De koppeling met Apple HomeKit stelt gebruikers in staat thuis of op afstand hun binnenklimaat te beheren met hun iPhone, Ipad, Apple Watch, Apple TV en HomePod.

“VELUX ACTIVE is het resultaat van twee fantastische technologieën,” vertelt Fred Potter, oprichter en directeur van Netatmo. “Kwalitatief hoogwaardige VELUX dakramen en de expertise van Netatmo komen samen in dit gebruiksvriendelijke, praktische product en de bijbehorende apps. Dankzij de automatische bediening van dakramen en zonweringen kunnen we een groot verschil maken voor het binnenklimaat in woningen, zonder dat gebruikers zich daar zorgen over hoeven te maken. Deze oplossing met slimme sensoren is gebruiksvriendelijk, betrouwbaar én stimuleert het welzijn van de consument.”

Van slim naar gezond
“De meeste mensen onderschatten fors hoeveel invloed de kwaliteit van binnenlucht heeft op hun gezondheid en welzijn,” legt Herremans uit. “Die lucht is net zo belangrijk als ons dagelijkse voedsel en het water dat we drinken. Een gemiddelde volwassene ademt elke dag zo’n 15.000 liter lucht in en brengt tot 90% van zijn of haar tijd binnen door. Zorg voor een goed binnenklimaat draait dus om veel meer dan comfort alleen. Dat is waar onze nieuwe smarthome-oplossing voor zorgt.”

Prijs en verkrijgbaarheid
Het VELUX ACTIVE with NETATMO startpakket is verkrijgbaar bij dealers voor 249 euro. De aanvullende binnenklimaat sensoren zijn verkrijgbaar voor 99 euro. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl/active en www.netatmo.com.

Over VELUX Nederland

Al ruim 77 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 10.200 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2017 had de VKR Holding een totale omzet van 2,5 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 168 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.

Over Netatmo
Netatmo is een revolutionair, Frans tech-bedrijf dat intuïtieve, prachtig ontworpen elektronische producten ontwikkelt voor consumenten. Alle producten van het merk bevatten kunstmatige intelligentie en zijn daarmee echt ‘smart’. Omdat de systemen eenvoudig in gebruik zijn, kan iedereen zelf een veiliger, gezonder en comfortabeler huis creëren. Netatmo ontwerpt de mechanica, elektronica en embedded software van al zijn producten volgens de hoogste standaard. De mobiele en online applicaties zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig te bedienen zijn en voor een geweldige gebruikerservaring zorgen.Met hun programma 'with Netatmo' ontwikkelt Netatmo smart oplossingen met vooraanstaande merken in de bouwsector, die te integreren zijn in zowel nieuwe als bestaande woningen. In november 2015 sloot Netatmo een serie B-financiering af van 30 miljoen euro. Het bedrijf bracht in 2013 al 4,5 miljoen euro bijeen.