25
juni
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Daylight & Architecture 16 wint Goud bij Guldbladet (Goldmagazine)

Daylight and Architecture 16 280px.jpgEen elegant samenspel tussen krachtige titels en deels veeleisende diepgaande lectuur voor een doelgroep die hoge eisen stelt aan holistische en duurzame ontwikkelingen. Een magazine dat zijn informatie beschermt binnen een strikte en elegante grafische typografie en interessante beeldtaal. Dit was de motivatie van de jury om Daylight & Architecture Magazine editie 16 van de VELUX Groep en het Stockholm Designlab als gouden winnaars uit te roepen bij de Zweedse Award van Guldbladet (Goldmagazine) in de categorie Beste Art Direction and Design.

De GoldMagazine Awards werden voor de twaalfde keer uitgereikt en wordt georganiseerd door The Swedish Association of Custom Publishers (SACP), die de uitgeverssector in Zweden vertegenwoordigt. Agentschappen die lid zijn produceren effectieve redactionele inhoud voor hun klanten. De SACP ontving 381 inschrijvingen en Daylight & Architecture was één van de 66 genomineerden in 13 categorieën. VELUX Daylight & Architecture editie 16 werd genomineerd in twee categorieën: Beste Art Direction and Design en Beste Business to Business Magazine en won Goud voor Beste Art Direction and Design.
 
Daglicht in architectuur
Daylight & Architecture werd voor het eerst gepubliceerd in 2005. Sinds die tijd zijn 16 edities uitgekomen, die in een oplage van 40 - 60.000 stuks worden verspreid onder architecten en opdrachtgevers in 25 landen. Het doel van het magazine is om een platform te bieden voor de communicatie tussen professionals en daarmee te inspireren en een dialoog te faciliteren over architectuur en daglicht in het bijzonder.
 
De naam VELUX is afgeleid van twee woorden VE voor ventilatie en het Latijnse woord voor licht, LUX. Sinds het bedrijf ruim 70 jaar geleden begon, is het belang van daglicht in de architectuur en de kwaliteit van leven een belangrijk uitgangspunt van de VELUX Groep. VELUX is als bedrijf nauw verbonden met gebouwontwerpen, met als algemene doelstelling de aandacht te vestigen op daglicht en frisse lucht als leveranciers van betere leefomstandigheden in het dagelijks leven van mensen. Vanuit deze doelstelling presenteren wij ook ons magazine Daylight & Architectuur. In het magazine wordt gestreefd om onderwerpen en huidige opvattingen op te werpen en invalshoeken uit het verleden, heden en toekomst van de architectuur met daglicht en frisse lucht te tonen.
 
Iedere editie wordt ontwikkeld door een VELUX projectgroep in samenwerking met redacteur Jakob Schoof van het Institut für Internationale Arkitektur-Dokumentation, fotoredacteur en kunstenaar Torben Eskerod en Creatief Directeur Bjørn Kusoffsky en Grafisch Ontwerper Per Carlsson van het Stockholm Design Lab. Het magazine wordt gedrukt bij GZD, DESIGNPRESS GMBH in Ditzingen.
 
Nominatie beste bedrijfsblad
Daylight & Architecture editie 16 is ook nog genomineerd voor de BCP Award (Best of Corporate Publishing). In 2010 won editie 12 al Goud en de nominatie van dit jaar verzekerd ons in ieder geval van Zilver binnen de sectie Business to Business in de categorie vakmanschap, bouw en architectuur.
 
De BCP Award is één van de meest prestigieuze prijzen voor bedrijfspublicaties in Europa. In totaal zijn 660 bedrijfspublicaties ingestuurd in verschillende categorieën en VELUX Daylight & Architecture zit bij de vijf finalisten in the categorie Business to Business vakmanschap, bouw en architectuur. De prijzen worden op 27 juni uitgereikt in Berlijn.
 Meer informatie op: www.guldbladet.se en www.bcp-award.com.d