24
september
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eerste inbraakwerende lichtkoepel van Nederland

VELUX lichtkoepel voldoet als enige aan Politiekeurmerk Veilig Wonen®

De Meern, 23 september 2009. Op een uitbouw met een plat dak wordt voor daglichttoetreding vaak een lichtkoepel geplaatst. Door de opklimbaarheid van een uitbouw is het belangrijk dat de toegepaste lichtkoepel inbraakwerend is. De vaste lichtkoepel van VELUX voldoet nu als eerste lichtkoepel in Nederland aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Het erkende keuringsinstituut SHR uit Wageningen voerde een complete inbraakwerendheidstest uit en de vaste lichtkoepel is deze glansrijk doorgekomen.

De enige lichtkoepel die voldoet aan Politiekeurmerk Veilig Wonen®

Doordat een glaselement met HR++ veiligheidsbeglazing direct onder de koepel is aangebracht, ontstaat een hybride opbouw.

Deze opbouw zorgt er mede voor dat de vaste VELUX lichtkoepel als eerste en enige lichtkoepel in Nederland inbraakwerend is en tegemoet komt aan de eisen van het BouwBesluit. Daarnaast is de lichtkoepel voorzien van een verstevigde kunststof opstand die aan het dakbeschot wordt vastgeschroefd, zodat de lichtkoepel niet in zijn geheel te verwijderen is. De vaste lichtkoepel heeft hierdoor de door keuringsinstituut SHR uitgevoerde inbraakwerendheidstest glansrijk doorstaan. De vaste VELUX lichtkoepel in acrylaat of polycarbonaat is hiermee de eerste lichtkoepel die zonder toevoeging van extra materialen, zoals een barrièrestang of rekwerk, in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Innovatief ontwerp met CE markering

Naast de inbraakwerendheid heeft de innovatieve lichtkoepel door het HR++ glaselement tevens de hoogste isolatiewaarde van alle lichtkoepels. Ook levert het glaselement een aanzienlijke vermindering op van contactgeluiden, bijvoorbeeld bij regen of hagel, namelijk 15 tot 18 dB minder dan bij de huidige standaardoplossingen. Daarnaast is de lichtkoepel de enige lichtkoepel voorzien van een aftimmergroef zodat de lichtkoepel naadloos kan worden afgewerkt op het plafond. Optioneel kan een elektrisch bedienbaar VELUX plissé gordijn op het systeem worden aangesloten. De VELUX lichtkoepel heeft 10 jaar fabrieksgarantie en een CE-label, wat aangeeft dat het product is gefabriceerd, getest en gecontroleerd in overeenstemming met de geldende Europese richtlijnen.

Over VELUX

VELUX zorgt voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Naast een ruim aanbod van dakvensters en daglichtsystemen voor hellende daken biedt VELUX oplossingen voor platte daken. Het assortiment van VELUX bestaat bovendien uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare intelligente producten en producten aangestuurd door zonne-energie.

VELUX investeert uitgebreid in producten die bij een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van energieverbruik in gebouwen. In zes modelwoningen in het Model Home 2020 project laat VELUX concreet zien hoe gebouwen energieneutraal en energieproducerend kunnen worden gebouwd met gebruik van daglicht en behoud van een comfortabel binnenklimaat. VELUX bezit productievestigingen in tien landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. Producten van VELUX zijn in vrijwel de gehele wereld verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl/overvelux.d
Terug naar perberichten overzichtKlik hier