07
oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eerste KOMO attest voor lichtkoepels uitgereikt aan VELUX Nederland

Als eerste lichtkoepel op de Nederlandse markt heeft de VELUX lichtkoepel het officiële KOMO attest ontvangen. De VELUX lichtkoepels zijn geïntroduceerd in 2008 en dienden direct als de nieuwe standaard; een goed ontworpen, zeer functionele en energie-efficiënte lichtkoepel, die meer gebouwen een goed binnenklimaat bezorgt en voldoet aan inbraakwerendheidklasse 2. Het eerste KOMO attest werd aan VELUX Nederland uitgereikt door Harm van Dartel van SKG.


Eind vorig jaar was de BRL 0105 voor lichtkoepels, daklichten en lichtstraten een feit. “Afnemers hebben behoefte aan zekerheid over de kwaliteit van geleverde producten, daarom vonden we het vreemd dat er voor lichtkoepels nog geen KOMO-attest bestond. Daarom hebben we in 2009 zelf het initiatief genomen om hiervoor een Beoordelingsrichtlijn te ontwikkelen. De volgende stap was het krijgen van het eerste officiële KOMO-attest voor lichtkoepels, dat we nu van SKG hebben ontvangen,” vertelt Michel Kalis, commercieel directeur van VELUX Nederland. ”Door het KOMO attest kunnen we aantonen dat onze lichtkoepels voldoen aan de eisen die in de BRL 0105 beschreven staan en dat ze passen bij het niveau van kwaliteit en veiligheid op de Nederlandse markt. We zijn zeer verheugd dat we het KOMO attest dus desgevraagd kunnen overhandigen aan onze afnemers.”
 
KOMO attest VELUX lichtkoepels 280px.jpg
VELUX ontwikkelde de nieuwe standaard
Het ontwerp van de VELUX lichtkoepel heeft een hoge isolatiewaarde door de keuze van materialen en de constructie, een hybride opbouw met aan de binnenzijde een glaselement van hoogrendementsbeglazing en aan de buitenzijde een polycarbonaat koepel. Hierdoor heeft de VELUX lichtkoepel een hogere energie-efficiëntie en regengeluidreductie dan de meeste andere producten op de markt. Daarnaast voldoen zowel de vaste als elektrisch ventilerende VELUX lichtkoepels aan inbraakwerendheidklasse 2, waarmee ze de eerste lichtkoepels waren die in aanmerking komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. 
 
KOMO attest VELUX lichtkoepel 560px.jpg
Overhandiging van het KOMO attest aan Jeroen Janssen, Account Manager Lichtkoepels (rechts)
 en Marcel Vreeken, Manager Technische Voorlichting (links) van VELUX Nederland door
Harm van Dartel, Certificatie Manager van SKG (midden).
 
Klik hier voor meer informatie over de VELUX lichtkoepels.


d