26
maart
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Elektrisch bedienbare VELUX zonwering HR Ready gecertificeerd 
ROMAZO HR Ready logo 180px.jpgVELUX Nederland heeft het HR Ready certificaat behaald voor de VELUX elektrisch bedienbare buitenzonweringen en rolluiken. Dit betekent dat deze producten een effectieve bijdrage kunnen leveren aan het wooncomfort in huis en de duurzaamheid van een woning door een verlaging van het energieverbruik.


 
Het HR Ready label is een initiatief van Stichting Romazo. Het nieuwe kwaliteitslabel geeft aan dat producten een bijdrage kunnen leveren aan een comfortabel binnenklimaat en energiebesparing in een woning. VELUX Nederland heeft het HR Ready certificaat ontvangen voor de elektrisch bedienbare VELUX rolluiken en buitenzonweringen voor VELUX dakramen, die zowel door netstroom als zonne-energie kunnen worden aangestuurd.
 
HR Zonwering
“Romazo wil als branchevereniging in de markt een nog bewustere en bredere toepassing van raamdecoratie, zonweringen en rolluiken creëren. HR Zonwering is daar een goed voorbeeld van. Om het HR Ready label te mogen dragen, moeten producten voldoen aan verschillende strenge eisen op het gebied van warmtewering en windvastheid en dient ook het fabricageproces aan bepaalde standaarden te voldoen. Daarom zijn onze producten getoetst via een HR–audit uitgevoerd door Stichting Keurmerk Gevels (SKG) op basis van de SKG kwaliteitseisen 200 voor HR Zonwering. Daaruit bleek dat ze aan de Hoge Rendementsnorm voldoen. De producten kunnen niet alleen een bijdrage leveren aan het wooncomfort, maar ook aan de duurzaamheid en energiebesparing in woningen,” aldus Michel Kalis commercieel directeur van VELUX Nederland.
 
Romazo Fabrikanten
VELUX Nederland B.V. is sinds 2010 lid van branchevereniging Romazo Fabrikanten. “Het is erg fijn dat een brancheverenging zoals Romazo zich net als wij inzet voor het creëren van een beter binnenklimaat, een prettiger wooncomfort en het besparen van energie. Er ligt namelijk nog een groot terrein open voor de zonweringspecialist om de consument over te adviseren. “In Europa wordt ongeveer 40% van de totale energieconsumptie verbruikt door gebouwen. Door slimmer gebruik te maken van innovatieve, energiebesparende producten, zoals zonweringen en rolluiken, kan zowel in de winter als in de zomer enorm op energie worden bespaard,” aldus Kalis.
 
Nieuwe generatie elektrisch VELUX dakraam met rolluik 280px.jpgNieuwe generatie VELUX dakraam met elektrische buitenzonwering 280px.jpg
Woningautomatisering
Ondanks dat VELUX dakramen erg goed geïsoleerd zijn, kunnen VELUX rolluiken en buitenzonweringen zorgen voor extra isolatie, daglichtcontrole en warmtewering. Deze extra isolatie is vooral te merken tijdens een koude winternacht. Door het rolluik te sluiten wordt het energieverbruik gereduceerd door warmteverlies te minimaliseren. Op een zonnige zomerse dag kan met een buitenzonwering of rolluik de overbodige warmte buiten worden gehouden. Hierdoor is extra mechanische koeling niet nodig. Dit betekent een besparing op de energiekosten, een verhoging van het wooncomfort en minder CO2-uitstoot. “Wanneer gebruik wordt gemaakt van een woningautomatiseringssysteem zorgt dit voor een nog efficiënter energiegebruik en wordt het wooncomfort nog meer geoptimaliseerd. Vooral hiervan verwachten wij vanuit Romazo in de toekomst veel, aangezien de consument steeds milieubewuster wordt, fossiele brandstoffen schaarser worden en de energieprijzen stijgen. De consument wordt hierdoor verplicht bewuster te gaan leven,” vertelt Martin Straver branchemanager Romazo Consumenten.
 
Cursussen HR Zonwering
Het door VELUX Nederland behaalde HR Ready certificaat is de eerste stap binnen HR Zonwering. Nu is het de beurt aan de zonweringdealers. Om ook na montage van de VELUX zonweringen het HR certificaat aan de klant te kunnen overhandigen, zullen zij een eendaagse HR-cursus moeten volgen. Hierin wordt gedetailleerde uitleg gegeven over de technische aspecten en marketing van de HR zonwering producten. De cursus is door SKG verplicht gesteld voor ieder bedrijf dat zich wil certificeren voor de verkoop en montage van HR Zonwering,” aldus Straver. Kijk voor meer informatie op www.romazo.nl of Stichting Vakopleiding Zonweringen.


d