07
maart
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Familie Van Roosmalen - Verhagen wint woning make-over t.w.v. 25.000 euro

Winnaar VELUX woning make-over actie bekend

De familie Van Roosmalen - Verhagen uit Valkenswaard is de gelukkige winnaar geworden van de duurzame make-over ter waarde van 25.000 euro die VELUX Nederland dit voorjaar cadeau geeft. Zij hadden de wens hun huidige niet-geïsoleerde jaren ’30 zolder om te toveren tot een modern en licht slaapparadijs.
 
Mark Van Roosmalen was aangenaam verrast toen hij hoorde dat zijn woning als winnaar uit de bus was gekomen. “Wij hadden natuurlijk nooit verwacht dat wij zouden gaan winnen. We hebben vorig jaar een groot deel van onze woning verbouwd en in de volgende fase wilden we de zolder aan gaan pakken. Toen we de aankondiging van deze make-over actie zagen, dachten we dat dit dé kans was om al onze wensen in één keer te kunnen realiseren, maar je weet ook dat de kans klein is dat je wint.”
 
Het overweldigende aantal inzendingen uit heel Nederland heeft de organisator verrast. Michel Kalis, commercieel directeur van VELUX Nederland: “We weten dat veel huizenbezitters hun zolder aan willen pakken, omdat ze behoefte hebben aan meer ruimte. Daarnaast willen ze ook duurzaam wonen en besparen op energiekosten. Uit reacties op Langlevejehuis.nl blijkt dat mensen daarbij vooral op zoek zijn naar goed toepasbare en betaalbare adviezen en ervaringsverhalen. Bij deze make-over tonen we niet alleen het eindresultaat, maar willen we mensen tevens stapsgewijs laten zien hoe je je huis kunt veranderen in een duurzame en ruime woning.”
 
Slaapparadijs op zolder
“Onze zolder is nu nog echt een donker rommelhok. Er staat een bed, maar wordt meer gebruikt als washok. Het liefst zouden we de zolder willen moderniseren; lichte vloeren, veel opbergruimte in op maat gemaakte kasten en natuurlijk veel daglicht en frisse lucht door ramen van de nok tot aan de vloer. Wel willen we graag het originele karakter van de zolder behouden door bijvoorbeeld de balken in het zicht te houden,” aldus Janneke Verhagen over haar verbouwingswensen.
 

Van Roosmalen zolder voorsituatie 280px.jpgVan Roosmalen voorsituatie zolder top 334px.jpg 
Juryvoorzitster Carlein Kieboom, hoofdredacteur van vtwonen, vertelt over de beoordeling van de verschillende projecten: “Er is allereerst gekeken welke inzendingen aan alle actievoorwaarden voldeden en welke verbouwingen binnen de gestelde termijn en het gestelde bedrag gerealiseerd zouden kunnen worden. De woning van de familie Van Roosmalen is een mooi voorbeeld van een huis dat veel potentie heeft. Er kan met relatief eenvoudige ingrepen meer wooncomfort worden gecreëerd door de ruimte efficiënter te gebruiken, terwijl tegelijk de stookkosten door het geïsoleerde dak worden verminderd.”
 
Professionele make-over
De woning zal verbouwd worden door DAKVEN Daglichtspecialisten, één van de montagepartners van VELUX Nederland. Deze groep samenwerkende aannemers en ZZP'ers wordt jaarlijks getraind door VELUX Nederland en voldoen aan criteria op het gebied van bedrijfsvoering, garantie, praktijkervaring en klantgerichtheid. Na de verbouwing zorgt een woonstylist van vtwonen voor de finishing touch van de make-over.
 


De complete make-over zal worden vastgelegd en is hier te volgen via een videoblog.


d