De Meern,
08
september
2015
|
08:50
Europe/Amsterdam

Gezonde lucht in huis belangrijk voor gezond leven

Automatisch luchten zorgt voor regelmaat en zorgenloosheid

De herfst staat voor de deur. Een tijd waarin we steeds meer tijd binnenshuis doorbrengen. Dan is het essentieel dat het binnenklimaat prettig en gezond is. Drie of vier keer per dag vijf à tien minuten effectief luchten helpt ongezonde warme, vochtige lucht uit huis te verdrijven. Onderzoek toont echter aan dat we nog steeds vergeten om dagelijks onze ramen te openen. Vooraf programmeerbare ramen kunnen helpen om voldoende frisse lucht binnen te krijgen, zonder er de hele dag bij stil te hoeven staan.

Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van alle Europeanen in de winter de lucht in hun huis niet dagelijks ververst. En dat terwijl onze gezondheid wordt beïnvloed door de hoeveelheid frisse lucht die we in onze huizen binnenlaten. ”Warme, muffe lucht kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid en zorgen voor minder energie. Aangezien we gemiddeld 80 tot 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen zou een gezonder binnenklimaat een hogere prioriteit moeten krijgen als onderdeel van een gezonde levensstijl dan het op dit moment heeft. Er kan al veel worden bereikt door trek te creëren, waarmee de muffe lucht in huis snel en adequaat wordt vervangen", aldus Michel Sombroek algemeen directeur van VELUX Nederland.

Het is een bekend feit dat frisse lucht belangrijk is voor onze algemene gezondheid. Maar onderzoek toont aan dat we nog steeds vergeten om dagelijks onze ramen te openen. Ons binnenklimaat wordt echter bepaald door alles wat we thuis doen. Wanneer we gezellig een kaarsje aansteken, ’s avonds eten koken, onze was te drogen hangen, de radiator aanzetten of andere routineacties doen, neemt de noodzaak toe om ongezonde deeltjes en vocht te laten verdwijnen.

Automatisch verversen van lucht
Regelmatig luchten zou daarom een natuurlijke activiteit moeten zijn die we dagelijks meerdere keren herhalen. Het advies is om kort en krachtig te luchten door drie of vier keer per dag even vijf à tien minuten ramen open te zetten. Voor sommige mensen moeilijk om in hun dagelijkse routines mee te nemen. VELUX INTEGRA® producten kunnen hierbij helpen en werk uit handen nemen.

"Door VELUX INTEGRA® dakramen te plaatsen hoeft u niet te onthouden dat u moet luchten. Het geïntegreerde programmeerbare besturingssysteem doet dit automatisch voor u. De dakramen gaan automatisch open en dicht en creëren daardoor trek in het hele huis, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat,” aldus Michel Sombroek. Met een paar eenvoudige maar doeltreffende maatregelen zorgt u voor een optimaal binnenklimaat. Met het automatiseringssysteem VELUX INTEGRA® is het mogelijk om vooraf in te stellen dat het dakraam automatisch opent en zo frisse lucht binnenlaat op het moment dat iemand thuiskomt na een dag werken of begint met koken. Zo worden vochtige en ongezonde deeltjes in de lucht voorkomen.

Over VELUX INTEGRA®
De VELUX INTEGRA® dakramen, raamdecoratieproducten en rolluiken worden geactiveerd door een bedieningstablet met touch screen en zorgen automatisch of op aanvraag voor een grotere controle over ons dagelijks leven en wooncomfort.

Het nieuwe VELUX INTEGRA® besturingssysteem werd gelanceerd in 2012. Met zijn acht vooraf ingestelde programma's voor dagelijkse situaties is het mogelijk om dakramen op bepaalde tijden automatisch te openen of sluiten en daarmee frisse lucht binnen te laten. Om een zo optimaal mogelijk binnenklimaat te creëren en oververhitting te voorkomen kan worden ingesteld dat rolluiken en zonweringen tijdig sluiten.

De "Goedemorgen" en "Goedenacht" programma's laten frisse lucht gedurende 15 minuten binnen om vervolgens de raamdecoratie of rolluiken te openen of sluiten. Wanneer je langere tijd van huis bent zorgt de "Vakantie" module ervoor dat het net lijkt alsof iemand thuis is door gordijnen en rolluiken regelmatig te openen en sluiten en lampen aan en uit te doen. Zo biedt het automatiseringssysteem VELUX INTEGRA® het huis verschillende kansen om een gezond leven te leiden, maar maakt het ons dagelijkse leven ook makkelijker.

VELUX INTEGRA® is bekroond met een aantal prijzen. In 2014 won het de internationale IF Product Design Award vanwege een uitstekend product design, de intuïtieve bediening en intelligente bedieningstablet, eenvoud en de betaalbaarheid. Meer informatie: http://www.velux.nl/integra

Over VELUX Nederland

Al meer dan 70 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat het assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren. Hieraan werken we met ongeveer 10.000 medewerkers in verkoopmaatschappijen en productievestigingen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van stichtingen en familie. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl