24
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Goede nachtrust essentieel voor gedrag en welzijn kinderen

Creëer een rustgevende en magische omgeving met de Disney & VELUX Droomcollectie

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat lichaam en geest de hele dag goed functioneren. Meerdere studies hebbenaangetoond dat te weinig slaap een negatieve invloed kan hebben op het gedragen emotionele welzijn. Vooral voor kinderen is voldoende slaap belangrijk om overdagactief en alert te kunnen blijven. Het is dus belangrijk om het hele jaar doorde meest optimale slaapomstandigheden te creëren. DeDisney & VELUX Droomcollectie maakt het nu mogelijk om het storendezonlicht buiten te sluiten, terwijl naarbed gaan door de herkenbare Disney personages het helejaar door een belevenis wordt.

Kinderen zijn dol op dezomer. Maar hoe leuk zwemmen en lekker lang buitenspelen ook is,de lichte avonden kunnen een uitdaging zijn als ze naar bed moeten. Terwijl de kinderen door het ochtendlicht ook weer te vroeg wakker worden. Meerdere studies hebben aangetoonddat te weinig slaap een negatieve invloed kan hebben op het gedrag, prestatiesen emotionele welzijn van kinderen. Dit heeft te maken met onze biologische klok. Die heeft een sterke invloed opwanneer we moe of juist alert zijn. Doordat ons slaappatroon wordt geregelddoor licht en donker, kan deze klok in de zomer, wanneer de zon eerder opkomten later ondergaat, worden ontregeld. Om onze klok functionerend te houden, ishet net zo belangrijk om een donkere slaapomgeving te creëren die de nachtrust bevordert, als om overdag voldoende in daglicht te verblijven. Het isbelangrijk om hier in de zomermaanden een goede balans in te vinden.
 
Verduistering en magische dessins
Met de verduisterende rolgordijnen van de nieuwe Disney& VELUX Droomcollectie kan het daglicht worden buitengesloten, zodat kinderen beter in kunnen slapen en niet tevroeg wakker worden. De eenvoudig te monterengordijnen zijn voorzien van verschillende dessins met zes voorkinderen herkenbare Disneypersonages, variërend van Winnie de Poeh en Bambi voor deallerkleinsten, Disney’s klassiekers Minnie en Mickey Mouse en de DisneyPrincess voor de meisjeskamer en de populaire figuren uit de nieuwe Planes films voor jongens. De sfeervollegordijnen zorgen overdag voor voldoende inspiratie om vrolijk te spelen en ’snachts voor ontspannen dromen.
  Meisjes dromen weg bij Disney Princess 280px.jpgBaby's Disney Bambi verduisteringsgordijn 280px.jpg 

Eén droomkamer wordt werkelijkheid
Afgelopen voorjaar hebben veel kinderen samen met hunouders hun Disney inspiratie losgelaten op een tekening, knutselwerk of fotovan hun droomkamer en deze ingestuurd voor de VELUX Droomkameractie. WinnaresMaylin uit Oud-Beijerland wil graag een luchtballon slaapkamer, waarmee ze naarhaar eigen droomwereld kan vliegen. In haar droom vliegt ze over Disneyland,waarvoor ook de verschillende Disney personages in de droomkamer niet zullenontbreken. Bij de winnares thuis wordt de gewenste droomkamer deze zomer waargemaaktdoor een VELUX montagepartner.
 
De Disney & VELUX Droomcollectie
Het Disney ontwerp wordt op elk verduisterend rolgordijn naar de grootte en de vorm van het dakraam geoptimaliseerd waarmee het dessin altijd gewaarborgd is. Door het VELUX Pick&Click!™-systeem zijn de gordijnen eenvoudig te monteren. Daarnaast voldoet de Disney & VELUX Droomcollectie aan de hoogste industriële normen, niet alleen in termen van kwaliteit, maar ook als het gaat om gezondheid en veiligheid. De nieuwe ontwerpen voldoen aan de strenge Oeko-Tex®-normen, wat aangeeft dat de onderdelen geen schadelijke stoffen of chemische producten bevatten.

 
Bronnen Sleep and Behavior Problems in School-Aged Children. Mark A. Stein, Janis Mendelsohn, William H. Obermeyer, Julie Amromin, and Ruth Benca. Pediatrics 2001  
Sleep and Behavior Problems Among Preschoolers. Lavigne, John V. PH.D.; Arend, Richard PH.D.; Rosenbaum, Diane PH.D.; Smith, Andy B.A.; Weissbluth, Marc M.D.; Binns, Helen J. M.D., M.P.H.; Christoffel, Katherine Kaufer M.D., M.P.H. Journal of Developmental & Behavioral Pediatrics: Jun 1999, Volume 20, Issue 3  


?

d