13
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hagelbuien zorgen voor overlast en schade

Extreme hagelbuien hebben zaterdag in Zeeland veel woonhuizen beschadigd. Ook dakramen moesten het hierbij ontgelden. Het onlangs geïntroduceerde VELUX regengeluiddempende dakraam is extra goed bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals hagel.

?Hagelbuien zorgen voor overlast en schade De Meern, 13 september 2011. Extreme hagelbuien hebben zaterdag in Zeeland veel woonhuizen beschadigd. Ook serres en dakramen moesten het hierbij ontgelden. Het onlangs geïntroduceerde VELUX regengeluiddempende dakraam is door de combinatie van gelamineerd en extra gehard glas extra goed bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals hagel. Daarnaast zorgen de speciale constructie en glaslijsten ook voor een betere contactgeluidsisolatie.
 

Extra sterk glas en geluidsreducerend Het VELUX regengeluiddempende dakraam lijkt op het eerste gezicht op een standaard dakraam. De geharde buitenruit zorgt echter voor een betere bescherming tegen extreme weersomstandigheden, zoals hagel, en minder geluidsoverlast. Aan de binnenkant zorgt de gelamineerde veiligheidsruit voor bescherming van binnenuit. Ook dragen de glaslijsten, de constructie van het frame en extra massa in de aluminium afdeklijsten bij aan de vermindering van regencontactgeluiden. Hierdoor worden de trillingen van het contactgeluid geabsorbeerd, waardoor mensen rustiger kunnen slapen, zelfs als de hagel op het raam tikt. Het geluid op het dakraam wordt namelijk met 7 dB gereduceerd. Dit is een halvering van het gemiddeld waargenomen regencontactgeluid. Het regengeluiddempend dakraam zorgt ervoor dat het regencontactgeluid lager is dan 50 dB, het geluidsniveau waarvan mensen normaal wakker worden en wat daarom de standaard instelling van de meeste wekkers is.
 
Hoge isolatiewaarde Door de verbeterde isolatiewaarde van het regengeluiddempende dakraam krijgen, naast het geluid van regen en hagel, ook warmte en kou veel minder kans om binnen te dringen. Hierdoor creëert het VELUX regengeluiddempend dakraam tevens een aangenaam binnenklimaat en verbetert het leefcomfort. De regengeluiddempende dakramen van VELUX zijn verkrijgbaar voor ieder interieur, zowel handbediend als in een elektrische uitvoering met afstandsbediening.
 
Eenvoudige vervanging Met het extra geïsoleerde VELUX renovatiegootstuk kan een standaard dakraam eenvoudig worden vervangen door een regengeluiddempend dakraam in dezelfde maat. Dankzij het renovatiegootstuk hoeft de interieurafwerking niet verwijderd te worden, waardoor de overlast in huis beperkt blijft.
 
Service binnen 1 werkdag Mensen met specifieke of acute vragen over hun dakraam of de meest geschikte renovatieoplossingen kunnen altijd terecht bij de servicedienst van VELUX. Deze zal altijd binnen 1 werkdag reageren op alle aanvragen.
 
-///-
Over de VELUX Groep De VELUX Groep zorgt al 70 jaar voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Naast een ruim aanbod van dakramen en daglichtsystemen voor hellende daken biedt het VELUX productprogramma oplossingen voor platte daken. Het assortiment van de Groep bestaat bovendien uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare intelligente producten, producten aangestuurd door zonne-energie en zonnecollectoren. VELUX Technology levert tevens originele VELUX onderdelen aan onze partners werkzaam op het gebied van raamdecoratie voor dakramen.
 
De VELUX Groep investeert uitgebreid in producten die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen. In zes modelwoningen in het Model Home 2020 project wordt concreet getoond hoe gebouwen energieneutraal en energieproducerend kunnen worden gebouwd met gebruik van daglicht en behoud van een comfortabel binnenklimaat. De opgebouwde kennis uit het project wordt vertaald naar visualisatietools. De VELUX Groep bezit productievestigingen in elf landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die bijna 10.000 werknemers heeft en onderdeel is van de VKR Holding A/S. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl.
 
-///-
Noot voor de redactie: Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
 
Claudia van Veenendaal PR Manager
Tel:                      030-6.629.679 E-mail:                 claudia.van.veenendaal@velux.nl Adres:                  Molensteijn 2 Postcode/Plaats:    3454 PT De Meern
 


d