De Meern,
26
november
2019
|
13:45
Europe/Amsterdam

“Hé Google, open mijn dakraam”

Bedien VELUX ACTIVE with NETATMO nu met Google Home

Samenvatting

Nu de dagen korter worden en de winter in aantocht is, brengen we steeds meer tijd binnen door. We willen dat ons huis warm en gezellig aanvoelt en ons beschermt tegen kou en wind, maar het creëren van een gezond binnenklimaat met voldoende daglicht en frisse lucht is juist in deze periode extra belangrijk. Dakramen die zelfstandig open en dicht gaan op basis van het weer en de CO2-concentratie, luchtvochtigheid en temperatuur in huis zijn dan natuurlijk ideaal. VELUX ACTIVE with NETATMO is een smarthome-systeem dat je helpt binnenshuis een beter en gezonder klimaat te creëren. Door de connectie met Google Assistant is VELUX ACTIVE nu ook zichtbaar in de Google Home-app en kan eenvoudig via spraakopdrachten aan Google Home worden bediend.

Het wordt nu nog eenvoudiger om een gezond binnenklimaat te creëren. De slimme klimaatsensoren van VELUX ACTIVE with NETATMO metede concentratie CO2, luchtvochtigheid en temperatuur in huis. Het systeem verbetert het binnenklimaat door deze informatie te koppelen aan lokale weersverwachtingen en bepaalt zo of elektrische VELUX INTEGRA® dakramen, lichtkoepels, raamdecoratie, buitenzonweringen of rolluiken open of dicht moeten gaan.

“VELUX ACTIVE streeft ernaar de gebruikerservaring van al onze producten te verbeteren. Deze nieuwe connectie tussen VELUX ACTIVE en Google Assistant biedt gebruikers nog meer gemak en functionaliteiten en verbetert hun binnenklimaat en woonervaring door eenvoudige of automatische bediening," zegt Vince Kers, productmanager bij VELUX Nederland.

Gepersonaliseerde instellingen

Naast het gebruik van automatische instellingen kan VELUX ACTIVE ook worden aangepast aan persoonlijke dagelijkse routines. De geavanceerde algoritmen die worden gebruikt kunnen worden ingesteld op vooraf gedefinieerde tijdstippen. Dit betekent dat het systeem op specifieke tijden zijn werk kan doen bijvoorbeeld wanneer extra frisse lucht nodig is tijdens het slapen of als iemand thuiswerkt. Maar met een eenvoudige 'Hé Google, open mijn raam' kun je ook zelf opdrachten geven om na het koken de luchtvochtigheid in de keuken te verminderen.

Creëer een comfortabele woonomgeving

Wetende dat we 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen, is het comfort in onze woningen zeer belangrijk. We weten dat het essentieel voor onze gezondheid is om frisse lucht binnen te laten en voldoende te ventileren en luchten. Vooral tijdens de wintermaanden is het om verschillende redenen goed om je binnenklimaat met behulp van stembesturing te verbeteren:

• als je lekker onder een dekentje op de bank ligt en op het punt staat een film op te zetten, wat is dan makkelijker dan je gordijnen dicht doen zonder op te staan?
• wanneer je eten hebt gekookt en de keuken wilt luchten om CO2 en eventuele etensluchtjes snel af te voeren….
• als je de open haard of een geurkaars aan hebt gehad en de kamer wilt luchten…
• als je na het douchen de vochtige lucht in de badkamer snel kwijt wilt….
• als je lekker je slaapkamer wilt laten luchten als je 's morgens opstaat of voordat je naar bed gaat.

Over VELUX ACTIVE

VELUX ACTIVE with NETATMO kwam tot stand in nauwe samenwerking met het Franse techbedrijf Netatmo en is het eerste smart home systeem voor dakramen die te koppelen is aan Google Home en Apple HomeKit. VELUX ACTIVE with NETATMO voegt een gezondheidsdimensie toe aan een smarthome-markt die tot op heden vooral gericht was op comfort en gemak. VELUX ACTIVE with NETATMO ontving twee prestigieuze CES Awards tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De prijzen werden toegekend in de categorieën ‘Smart Home en Eco-ontwerp’ en ‘Duurzame Technologieën’. Kijk voor meer informatie op velux.nl/active

Over VELUX Nederland
Al 78 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 11.000 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan 40 landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2018 had de VKR Holding een totale omzet van 2,6 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 118 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.