17
september
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Innovatiestrategie leidt tot een nieuw marktsegment

VELUX Groep lanceert unieke lichtstraten voor commerciële toepassingen

Gedurende de financiële crisis zijn de investeringen van de VELUX Groep op het gebied van innovatie met 50% toegenomen. Deze sterke focus op innovatie heeft geleid tot een ingrijpende strategische stap op de markt van commerciële en openbare gebouwen met de lancering van de VELUX modulaire lichtstraten.
 
Al meer dan 70 jaar is de VELUX Groep wereldwijd toonaangevend als expert in het verzorgen van daglicht en natuurlijke ventilatie door het dak in particuliere woningen. Op basis van deze kennis betreedt de VELUX Groep nu de markt voor commerciële en openbare gebouwen met de lancering van de VELUX modulaire lichtstraten, een gloednieuw concept dat gecreëerd is om de markt voor commerciële lichtstraten te transformeren door zijn innovatieve modulariteit.
 
"2012 is een belangrijk jaar voor de VELUX Groep. We begonnen dit jaar met de lancering van onze nieuwe generatie VELUX dakramen in de Scandinavische landen en lanceren nu de VELUX modulaire lichtstraten. Beiden zijn het resultaat van een aanhoudende strategische focus op innovatie, waarvan wij denken dat het ons een voorsprong op de concurrentie zal geven wanneer de financiële crisis voorbij is", zegt Jørgen Tang-Jensen, CEO van de VELUX Groep. “In de afgelopen vijf jaar zijn onze investeringen in Research & Development met 50 procent toegenomen tot een jaarlijkse investering van ongeveer 50 miljoen euro. De twee nieuwe introducties vertegenwoordigen tot nu toe een gecombineerde investering van 225 miljoen euro.”
 Jørgen Tang-Jensen.jpgJørgen Tang-Jensen over het betreden van een nieuwe marktsegmentVELUX modulaire lichtstraten Atrium 280px.jpgAtrium toepassing met VELUX mdulaire lichtstraten
 


De VELUX modulaire lichtstraten bieden een nieuwe kijk op commerciële lichtstraten vanwege de 100% modulariteit. Vandaag de dag wordt de markt gedomineerd door op maat gemaakte producten van verschillende leveranciers. Dit nieuwe systeem is een standaard oplossing, maar nog steeds flexibel om mee te werken, samengesteld uit geprefabriceerde componenten die klaar zijn om op locatie afgemonteerd te worden. "Met de lancering van de VELUX modulaire lichtstraten bieden we voor het eerst een product aan dat specifiek gericht is op de markt voor commerciële en openbare gebouwen. Wij hebben grote verwachtingen van deze strategische uitbreiding van onze traditionele markt en zijn overtuigd dat deze markt in tien jaar tijd zal uitgroeien tot een aanzienlijk deel van onze business", aldus Tang-Jensen.
 
In veel commerciële en openbare gebouwen, zoals scholen, ziekenhuizen, winkelcentra en kantoorgebouwen, is gebrek aan daglicht en frisse lucht. Aangezien gebouwen goed zijn voor 40% van het energieverbruik in de Europese Unie, wordt energie-efficiëntie in gebouwen beschouwd als één van de meest kosteneffectieve maatregelen om grote energiebesparingen te realiseren en CO2-uitstoot te reduceren. "Er is een grote behoefte om daglicht en frisse lucht in gebouwen toe te laten en een roep om een eenvoudige en energie-efficiënte oplossing. VELUX modulaire lichtstraten voldoen aan deze vraag en aangezien ze net zo geschikt zijn voor nieuwbouw als renovatie, zijn ze ook in de huidige moeilijke tijden relevant", aldus Tang-Jensen.
 
De VELUX modulaire lichtstraten zullen worden geïntroduceerd op markten waar het merk VELUX al een gevestigde positie heeft, te beginnen in Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk in 2012, gevolgd door Nederland, België, Duitsland en Frankrijk in begin 2013.
 Klik hier voor meer informatie over de VELUX modulaire lichtstraten

 d