07
februari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Isolerende zonwering werkt in de winter ook tegen de kou

Bespaar energie met decoratieve en energie-efficiënte VELUX Energie Comfort gordijnen

?Raamdecoratie kan sfeer toevoegen aan een woning, maar kan een woning ook comfortabeler maken en het energieverbruik verminderen. Vooral tijdens koude winternachten kan het toepassen van de juiste isolerende raamdecoratie koude lucht buiten houden. Uit onderzoek van de onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal blijkt dat het sluiten van dubbele plissé gordijnen met aluminium coating tot wel 18 procent kan besparen op verwarmingskosten, wat kan oplopen tot wel 160 euro per jaar.  
Het binnenbrengen van daglicht en frisse lucht spelen een belangrijke rol in een gezond woonklimaat en het reduceren van energieverbruik. Maar als de temperatuur buiten begint te dalen, wil men de warmte vooral binnenhouden. Het verminderen van het warmteverlies via ramen is vooral belangrijk op koude winteravonden. VELUX Energie Comfort gordijnen zijn speciaal ontworpen om het binnenklimaat te verbeteren en een woning gezond en energiezuinig te maken. Ze zorgen voor een maximale energie-efficiëntie door een effectieve vermindering van kou direct onder de dakramen. De verduisterende dubbele plissé gordijnen combineren de elegante uitstraling van plissé gordijnen met de isolerende kracht van een honingraatstructuur. De lucht in de honingraatstructuur zorgt, samen met een aluminium coating aan de binnenkant, voor effectieve warmte-isolatie.
 
Energie Comfort gordijnen gaan op een nieuwe, unieke manier om met de natuurlijke kracht van lucht als isolatie. Ze bieden een duurzame oplossing die in belangrijke mate bijdraagt aan de energiebalans van een dakraam. De gordijnen houden tijdens de winter de warmte binnen en verbeteren tevens het binnencomfort en de kamertemperatuur. Een Energie Comfort gordijn kan het warmteverlies van het VELUX dakraam met 34 procent reduceren.
 
Isolerend en energiebesparend
"We hebben doelbewust gewerkt aan de ontwikkeling van deze energiebesparende plissé gordijnen. De Energie Comfort gordijnen weerspiegelen de ambitie van de VELUX Groep om een actieve rol te spelen in de ontwikkeling van duurzame toekomstige gebouwen. Ze dienen als een decoratieve oplossing voor dakramen en dragen tegelijk bij aan een effectief gebruik van de zon en de lucht als een natuurlijke bron van energie. Moderne VELUX dakramen zijn al goed geïsoleerd. Raamdecoratie aan de interieurzijde kan deze thermische isolatie verder verbeteren en daarmee de warmtevraag verminderen," zegt Michel Kalis, Commercieel Directeur van VELUX Nederland.
 

Houd de kou buiten

Honingraatstructuur voor optimale isolatie 


“Een nieuw VELUX dakraam is standaard voorzien van HR++ beglazing en isoleert daarom bijna driemaal beter dan een dakraam van 20 jaar oud. Je kunt ervoor kiezen het glas of het gehele dakraam te vervangen, maar ook Energie Comfort gordijnen kunnen helpen om energie te besparen. Wanneer de gordijnen gesloten zijn, kan gewone dubbele beglazing worden opgeschroefd tot het niveau van HR of HR+ beglazing.”
 
Sfeervol interieur
Voor optimale resultaten adviseert Milieu Centraal om de gordijnen ’s nachts te sluiten en te zorgen dat deze goed aansluiten aan de zijkanten van het raam zodat er geen koude luchtstromen ontstaan. De VELUX Energie Comfort gordijnen zijn verduisterend en verkrijgbaar met zijgeleidingen in een slank Slim Design of een fris Wit Design. Daardoor sluiten ze perfect aan op VELUX dakramen, zelfs van 25 jaar en ouder. De verduisterende stof is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren. De gordijnen zijn flexibel op iedere positie in het dakraam te plaatsen voor daglichtregulering naar wens en bevat geen zichtbare koorden. De Energie Comfort gordijnen zijn snel en eenvoudig te monteren dankzij het unieke Pick&Click!® systeem. Dat zorgt niet alleen voor een moderne look die bij ieder interieur past, maar ook voor optimale thermische isolatie met een verduisterend effect.
 
 
 
 
VELUX Energie Comfort gordijnen zijn verkrijgbaar bij lokale VELUX dealers of via www.veluxshop.nl. Meer informatie over het creëren van een gezond binnenklimaat met voldoende daglicht en frisse lucht en een optimaal en duurzaam gebruik van daglicht en thermische zonnewarmte staat op www.velux.nl/particulieren/duurzaam_wooncomfort.
 
-------------------------------------------------------------------------------- 

Over Milieu Centraal
Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische informatie biedt over milieu en energie in het dagelijkse leven; van afval tot zonnepanelen. Onze informatie is goedgekeurd door een wetenschappelijke toetsingscommissie. Wij werken samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven, overheid en media. Meer informatie over het onderzoek over isolerende raambekleding vindt u op: www.milieucentraal.nl/raambekleding.

 
Over de VELUX Groep
De VELUX Groep zorgt al 70 jaar voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Het VELUX productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, daglichtsystemen, lichtkoepels en lichtstraten. Daarnaast bestaat het assortiment uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare producten aangestuurd door zonne-energie en zonnecollectoren.
 
De VELUX Groep investeert uitgebreid in producten en projecten die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen. Met zes modelwoningen in het Model Home 2020 project wordt aangetoond hoe gebouwen energieneutraal kunnen zijn met behoud van voldoende daglicht en een comfortabel binnenklimaat. Visionaire architectuur, maximale energie-efficiëntie en minimale CO2-uitstoot worden gecombineerd met maximale leefbaarheid én comfort voor gebruikers.
 
De VELUX Groep heeft productievestigingen in elf landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die bijna 10.000 werknemers heeft en onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van stichtingen en familie. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl/overVELUX.
 

Noot:
De technische waarden van diverse accessoires worden bepaald door middel van gestandaardiseerde tests en berekeningen, alles in overeenstemming met internationale normen EN ISO 12567-2, EN 13363-2 en ISO 15099.


d