De Meern,
25
januari
2016
|
10:14
Europe/Amsterdam

Jaren 30-woning op esthetische wijze verduurzaamd met PV-panelen en VELUX dakramen

Samenvatting

In het Soesterkwartier in Amersfoort is een karakteristieke jaren 30-woning energieneutraal gerenoveerd. In het dak zijn PV-panelen geïntegreerd in combinatie met een VELUX dakraam.

In het Soesterkwartier in Amersfoort is een karakteristieke jaren 30-woning energieneutraal gerenoveerd. In het dak zijn PV-panelen geïntegreerd in combinatie met een VELUX dakraam. Hierdoor wordt het opwekken van energie op een esthetische wijze gecombineerd met de toetreding van daglicht en natuurlijke ventilatie. De woning is daarmee niet alleen heel energiezuinig geworden, maar ook zeer comfortabel om in te wonen. En de karakteristieke elementen van een typische jaren 30-woning zijn behouden.

Niet alleen de bewoners zijn zeer enthousiast, ook omwonenden hebben zeer positief gereageerd. Aangezien het systeem met meerdere afmetingen PV-panelen en dakramen mogelijk is, kan voor elke bewoner een passend voorstel worden gedaan. Meer informatie over dit project vindt u op www.033energieneutraal.nl. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van VELUX dakramen in combinatie met PV-panelen, neemt u dan contact op met de architecten van VELUX Nederland via architecten@velux.nl of 030-6.629.629.