De Meern,
09
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

JMP Architect winnaar VIDA Community Challenge

Eerste winnaar VELUX International Design Award bekend

Team JMP Architect van de Escuela Tecnica Superior de Arquitectura uit Madrid is de winnaar van de VIDA Community Challenge. Het team wint 1500 europrijzengeld omdat ze de meeste online stemmen hebben gekregen voor hun sterkevisuele presentatie.
 
Als onderdeel van de VELUX InternationalDesign Award competitie kregen ontwerpstudentenuit 20 Europese landen de mogelijkheid hun visie optoekomstige raambekleding voor dakramen op de online community site te plaatsen. In een reeks uitdagingen konden ze beelden van objecten en concepten die hun ontwerpproces inspireren,maar ook hun reflecties op de gekozen materialen en het eindproduct dat zij willen creëren, met een breed publiekdelen. De meeste stemmen gingen naar team JMP Architect van de Escuela Tecnica Superior de Arquitectura uit Madrid, die daarmee hetprijzengeld van 1500 euro mag opstrijken.
 
Winnaar Community Challenge VIDA-JMP 560px.jpgPrijsuitreikingVIDA in Design Academy Eindhoven
De vakkundige jury zal zich nuover ingezonden projecten gaan buigen. De winnaar ontvangtnaast de eer 6000 euro, de tweede plaats 2500 euro. De genomineerden zullen worden geselecteerd opbasis van vier beoordelingscriteria: innovatie, kwaliteit van leven,duurzaamheid en marktpotentieel. De jury bestaat uit deNederlandse ontwerpster PetraBlaisse, één van de weinige ontwerpers die zowel aan interieur als exterieurarchitectuurprojecten werkt, hetItaliaans-Deense meubeldesign duo Gamfratesi en de initiatiefnemer van de RedDot Award Prof. Dr. Peter Zec. De prijzen zullen op 22 mei voor het eerst worden uitgereikt in de Design Academy inEindhoven.
 
Over de VELUX International Design Award
De VELUX International Design Award 2014 is opgezet om deraamdecoratie van de toekomst te ontdekken. Vanuit het thema “Innovation byExperiments” spoort de competitie designstudenten, zowel individueel als inteams, aan om deel te nemen aan het innovatieproces van de VELUX Groep omraamdecoratie voor dakramen te ontwikkelen die verder gaan dan de standaard.Designstudenten uit meer dan 20 Europese landen worden gestimuleerd huncreativiteit, intelligentie en persoonlijkheid te gebruiken om een echtverschil te maken in het leven van mensen. De door de jury bepaalde winnaarontvangt naast de eer 6000 euro, de tweede plaats 2500 euro. Naast debeoordeling door de jury krijgen deelnemers de kans om hun ontwerp via socialmedia te delen, waar iedereen kan meestemmen op hun favoriete inzending. Dewinnaar van deze publieksprijs ontvangt een prijs van 1500 euro. De award wordtuitgereikt op 22 mei 2014 in de Design Academy in Eindhoven. Meer informatie:designaward.velux.com en communityprize.velux.com.