De Meern,
08
september
2022
|
17:42
Europe/Amsterdam

Lars Petersson is de nieuwe CEO van VELUX

Lars Petersson is de nieuwe CEO van VELUX

Na een carrière van bijna 30 jaar bij VELUX, waarvan vijf jaar aan het roer te hebben gestaan, zal David Briggs in september terugtreden als CEO. 

Hij zal op 1 november 2022 het stokje overdragen aan Lars Petersson, aldus het bedrijf. Anders Götzsche, CFO van VELUX, zal tot die tijd optreden als interim CEO.

"Ik ben vereerd met de kans die ik krijg om VELUX vooruit te helpen en ik kijk daar enorm naar uit. Inmiddels werk al twee decennia in de bouwmaterialensector en heb VELUX altijd bewonderd om het krachtige merk en de productkwaliteit. Het bedrijf heeft geweldige prestaties neergezet en de toon gezet binnen de gehele industrie, inclusief een sterk gevoel van sociale verantwoordelijkheid. Ik kan niet wachten om deel uit te maken van VELUX en mee te helpen om de ambities waar te maken, zodat het bedrijf kan blijven groeien en tegelijkertijd de lat kan verhogen op gebied van duurzaam ondernemen - aldus Lars Petersson."

Meer lezen? Klik hier voor het persbericht (Engels).

Over VELUX Nederland

Al bijna 80 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 11.500 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan 40 landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2019 had de VKR Holding een totale omzet van 2,9 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 178 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.