De Meern,
30
januari
2019
|
15:16
Europe/Amsterdam

Medewerker VELUX Nederland geëerd met unieke internationale award

Esther van Rossum ontvangt Villum Kann Rasmussen Award

Samenvatting

Esther van Rossum, Local Finance Manager bij VELUX Nederland, heeft de Villum Kann Rasmussen (VKR) Award gekregen. De eervolle en zeldzaam uitgereikte award eert medewerkers die ieder op hun eigen manier een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het realiseren van het VELUX modelbedrijf in hun relatie met klanten, leveranciers en collega's.

De VKR Award wordt ieder jaar op 23 januari, de geboortedag van oprichter Villum Kann Rasmussen, verstrekt aan een selecte groep medewerkers van de VKR Holding wereldwijd. “Esther heeft de Award gekregen omdat haar werk wordt gekenmerkt door een sterk gevoel van verantwoordelijkheid ten opzichte van onze klanten, leveranciers en (inter)nationale collega's. Zij is bij ons begonnen als assistent-credit controller en doorgegroeid naar Local Finance Manager. Haar werk kenmerkt zich door een hoge standaard en groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze is al vele jaren vertrouwenspersoon voor haar collega’s en actief lid van de Ondernemingsraad. Dit alles maakt Esther een zeer gewaardeerde collega die deze erkenning verdiend,” aldus Michel Sombroek, algemeen directeur van VELUX Nederland.

De award, waarvoor iemand moet worden voorgedragen, werd in 1996 voor het eerst uitgereikt. Bij de selectie van de begunstigden ligt de nadruk op uitzonderlijke inzet, hoge mate van loyaliteit, een substantiële, hoge waarde en kwaliteit in werkprestaties, fantasie, initiatief, hulpvaardigheid tegenover collega's en, tot slot, een aanstekelijk enthousiasme voor het werk. Alle kwaliteiten waarvan Villum Kann Rasmussen vond dat ze een bijdrage leveren aan een sterke en gezonde organisatie en VELUX een geweldig bedrijf maakt om voor te werken.

De award wordt mogelijk gemaakt door de Employee Foundation van de VKR Groep. Dit jaar is de award wereldwijd aan vijftien medewerkers uitgereikt. In de afgelopen jaren hebben 293 medewerkers over de hele wereld de Award ontvangen. Bij VELUX Nederland gingen in al die jaren slechts drie andere collega’s Esther van Rossum voor.

Over VELUX Nederland

Al ruim 75 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 11.000 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2017 had de VKR Holding een totale omzet van 2,5 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 168 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.

Over de Employee Foundation
De Employee Foundation van de VKR Groep is opgericht in 1991. De stichting biedt vooral ondersteuning aan medewerkers van de VKR Groep. Bijvoorbeeld wanneer medewerkers en hun naaste familieleden in een ongelukkige situatie met ernstige gevolgen zijn komen te zitten of wanneer kinderen van werknemers niet kunnen studeren. Daarnaast ondersteunt de stichting goede doelen of vrijwilligerswerk in de geografische nabijheid van een bedrijfsonderdeel van de VKR Groep. https://www.employeefoundation.com/en/

Over de VKR Holding
VKR Holding is een holding-en beleggingsmaatschappij met bedrijven in vier zakelijke gebieden. De doelstelling van de VKR Holding is om waarde te creëren door middel van financiële beleggingen en het bezit van een aantal bedrijven die zorgen voor daglicht, frisse lucht en een betere leefomgeving in het dagelijks leven.