09
januari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Michel Kalis nieuw bestuurslid Stichting Living Daylights

Michel Kalis, Commercieel Directeur van VELUX Nederland B.V. is gekozen als nieuw bestuurslid van Stichting Living Daylights. Stichting Living Daylights promoot een goede toepassing van daglicht in de gebouwde omgeving. VELUX Nederland is al sinds 2004 donateur van Living Daylights en Michel Kalis is als jurylid persoonlijk betrokken geweest bij de voorgaande twee edities van de Daylight Award.
 
“Als fabrikant van dakramen zijn wij als VELUX Groep nauw verbonden met het ontwerp en de constructie van gebouwen. Wij stimuleren de ontwikkeling van duurzame gebouwen, maar vinden ook dat de tijd rijp is om de leefbaarheid voor de mensen in die gebouwen centraal te stellen en niet alleen de energieprestatie. Op dit moment heeft maar liefst 30% van de gebouwen geen gezond binnenklimaat. Door efficiënt gebruik te maken van daglicht en natuurlijke ventilatie in een gebouw kan op een milieuvriendelijke manier een optimaal binnenklimaat worden gecreëerd, terwijl de energierekening laag blijft. Mijn doel als bestuurslid van Stichting Living Daylights is om gezamenlijk activiteiten te ontplooien, om daglicht in de gebouwde omgeving nog meer te stimuleren,” aldus Kalis.
 
Daylight Award
Ook dit jaar is Michel Kalis als jurylid weer betrokken bij de Daylight Award, die op 22 mei 2012 voor de derde keer wordt uitgereikt tijdens de Floriade in Villa Flora in Venlo. De Daylight Award is een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs voor projecten waarin een optimum is bereikt tussen daglichttoetreding, de toepassing van kunstlicht en het overige gebouwontwerp. Zij is in het leven geroepen om architecten en opdrachtgevers te belonen voor hun getoonde daglichtambitie en anderen te inspireren met bijzondere en goede voorbeelden van uitmuntende daglichtarchitectuur. De jury nomineert in de categorieën utiliteitsbouw en woningbouw maximaal vijf ingezonden projecten, waarna twee winnaars worden gekozen. De inschrijving opent in februari.
 
“Vanuit de VELUX Groep vinden wij het belangrijk om actief deel te nemen aan de continue discussie onder vakgenoten over de kwaliteit van daglicht in onze gebouwen. In de afgelopen jaren zijn daarom verschillende activiteiten ontplooid om het gebruik van daglicht in de gebouwde omgeving te stimuleren,” aldus Kalis. In navolging van de Daylight Award is in Nederland daarom de VELUX Trophy in het leven geroepen. Een tweejaarlijkse prijs waarbij projecten door een onafhankelijke jury worden beoordeeld op het met behulp van VELUX producten creëren van een optimale daglichttoetreding en een comfortabel binnenklimaat én de samenwerking binnen het project tussen architect, aannemer en bouwmaterialenleverancier. Projecten die in de periode 1 september 2010 tot 1 oktober 2012 zijn opgeleverd, kunnen tot 1 oktober 2012 worden ingeschreven voor deze competitie.
 
International VELUX Award
Daarnaast organiseert de VELUX Groep iedere twee jaar het Daylight Symposium. Het doel hiervan is het creëren van een internationaal platform voor de ontwikkeling van kennis, opvattingen en visies. In samenwerking met de International Union of Architects (UIA) organiseert de VELUX Groep voor architectuurstudenten iedere twee jaar de International VELUX Award (IVA). De IVA is bedoeld als aanmoediging voor architectuurstudenten om daglicht te integreren in hun architectonische en duurzame ontwerp, die rekening houdt met het binnenklimaat. Studenten kunnen zich tot 1 maart 2012 nog registreren voor de IVA ’12.

 
-------------------------------------------------------------------------------------------- 
Over Stichting Living Daylights
Daglicht vormt een van de belangrijkste bouwstenen van architectuur. Het is onontbeerlijk voor de gezondheid en productiviteit van de mens. Daglicht is bovendien gratis, bijzonder licht en de enige écht duurzame lichtbron. De Stichting Living Daylights promoot een goede toepassing van daglicht in de gebouwde omgeving. Kijk voor meer informatie op www.livingdaylights.nl.
 
Over de VELUX Groep
De VELUX Groep zorgt al 70 jaar voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Naast een ruim aanbod van dakramen en daglichtsystemen voor hellende daken biedt het VELUX productprogramma oplossingen voor platte daken. Het assortiment van de Groep bestaat bovendien uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare intelligente producten, producten aangestuurd door zonne-energie en zonnecollectoren. VELUX Technology levert tevens originele VELUX onderdelen aan onze partners werkzaam op het gebied van raamdecoratie voor dakramen.
 
De VELUX Groep investeert uitgebreid in producten die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen. In zes modelwoningen in het Model Home 2020 project wordt concreet getoond hoe gebouwen energieneutraal en energieproducerend kunnen worden gebouwd met gebruik van daglicht en behoud van een comfortabel binnenklimaat. De opgebouwde kennis uit het project wordt vertaald naar visualisatietools. De VELUX Groep bezit productievestigingen in elf landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die bijna 10.000 werknemers heeft en onderdeel is van de VKR Holding A/S. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl/trophy, www.thedaylightsite.com, iva.velux.com.


d