De Meern,
29
juli
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe elektrisch bedienbare VELUX INTEGRA® verduisterende buitenzonwering

Combineert effectieve warmtewering met verduistering in een modern design

Samenvatting

De nieuwe elektrisch bedienbare VELUX INTEGRA® verduisterende buitenzonweringen (type SSS) combineren effectieve warmtewering met verduistering. Het moderne ontwerp integreert perfect op het dakraam, werkt op zonne-energie en is op afstand bedienbaar met een vooraf in de fabriek gekoppelde wandbediening. Hierdoor is montage en bediening snel en eenvoudig.

De VELUX verduisterende buitenzonwering is nieuw in het warmtewerende assortiment van VELUX. Dankzij de weersbestendige stof combineert de nieuwe verduisterende buitenzonwering 85% warmtewering met effectieve verduistering voor een goede nachtrust, in één product.

download
VELUX INTEGRA verduisterende buitenzonweringen

Gestroomlijnd design

Met de komst van de nieuwe verduisterende buitenzonweringen is het complete platform VELUX INTEGRA® buitenzonweringen en rolluiken verbeterd. Met slankere zijgeleiders en een strakke, kleinere bovenkap met volledig geïntegreerde zonnecel, zijn de zonweringen nu nog discreter op het dak en bieden ze binnen nog meer daglicht en uitzicht. De snellere en stillere motor zorgt voor meer comfort.

Energie-efficiënte warmtewering

Het belang van zonwering is de laatste jaren sterk toegenomen. Door steeds warmer wordende zomers en beter geïsoleerde woningen, is het risico op oververhitting groter geworden. Verduisterende buitenzonweringen helpen opwarming voorkomen. Daarmee zijn ze klaar voor de komende bouwregelgeving om het risico op oververhitting van woningen tegen te gaan (TOjuli). De zonwering wordt geplaatst op het draaiende deel van het dakraam, zodat deze ook geopend kan worden als de zonwering naar beneden is. Hierdoor is luchten nog steeds mogelijk. Door de buitenzonwering overdag toe te passen en te combineren met zomernachtkoeling s nachts, kan de temperatuur in de woning op goedkope en energie-efficiënte wijze aangenaam blijven.

Automatisch gezond binnenklimaat

De VELUX INTEGRA® verduisterende buitenzonweringen werken op zonne-energie en zijn op afstand bedienbaar met een vooraf gekoppelde wandbediening. Ze zijn van binnenuit te monteren, wat zowel de montage als bediening snel en eenvoudig maakt. Voor automatische bediening, warmtewering en ventilatie zijn de elektrische INTEGRA® verduisterende buitenzonweringen aan te sluiten op VELUX ACTIVE with NETATMO. Dit smarthome automation systeem creëert altijd een optimaal binnenklimaat. Sensoren, die de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie meten, bepalen in combinatie met de weersverwachting of het openen of sluiten van dakramen en buitenzonweringen het binnenklimaat verbetert. Daarnaast kan de VELUX ACTIVE app verbinding maken met Apple HomeKit, Google Assistent producten en spraak assistent Siri voor eenvoudige bediening.

HR Ready

De verduisterende buitenzonweringen zijn net als de overige VELUX buitenzonweringen en rolluiken voorzien van het HR Ready label, een initiatief van Romazo Garant. Dat kwaliteitslabel geeft aan dat producten een bijdrage leveren aan een comfortabel binnenklimaat en de duurzaamheid van een woning, door een verlaging van het energieverbruik. Om het HR Ready label te mogen dragen, moeten producten voldoen aan verschillende strenge eisen op het gebied van warmtewering en windvastheid en dient ook het fabricageproces aan bepaalde standaarden te voldoen. Hiervoor zijn de VELUX verduisterende buitenzonweringen getoetst via een HR–audit uitgevoerd door Stichting Keurmerk Gevels (SKG) op basis van de SKG kwaliteitseisen 700 voor HR Zonwering.

Oplossingen voor elke klantbehoefte

Met de uitbreiding van het warmtewerende assortiment is er voor iedere klantbehoefte een VELUX zonweringsproduct op maat. Het allround beschermende rolluik blijft de meest effectieve oplossing voor het hele jaar door, met extra functies als een isolerende werking in de winter, optimale verduistering en regen- en hagelcontactgeluidreductie. De nieuwe verduisterende buitenzonwering is vooral voor de zomermaanden een interessant alternatief, omdat het de twee belangrijkste functies, warmtewering en verduistering, combineert. Voor ruimtes die een effectieve warmtewering vereisen, maar behoefte hebben aan daglicht en uitzicht, is de buitenzonwering met transparant screendoek de perfecte oplossing. Alle zonweringsproducten kunnen worden gecombineerd met raamdecoratie, voor daglichtregulatie of het creëren van je eigen sfeer, en insectenhorren.

Kijk voor meer informatie op: velux.nl/verduisterendebuitenzonwering

 

Over VELUX Nederland

Al bijna 80 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 11.500 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan 40 landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2019 had de VKR Holding een totale omzet van 2,9 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 178 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.