08
november
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe generatie VELUX INTEGRA dakraam wint design awardDe nieuwe generatie op afstand bedienbare dakramen van de VELUX Groep is bekroond met de design award ‘Ingeniørens Produktpris 2012’. Eén van de redenen voor deze keuze door het Deense vakblad was dat het nieuwe generatie VELUX INTEGRA® dakraam meer daglichttoetreding mogelijk maakt en een positieve bijdrage levert aan de energierekening van een woning. De nieuwe generatie VELUX dakramen wordt sinds begin dit jaar geleverd op de Scandinavische markt en ziet vandaag in Nederland het licht tijdens een verrassend evenement in Nijmegen. 
Het INTEGRA dakraam van de nieuwe generatie bestaat uit een elektrisch dakraam en een bedieningstablet waarmee het dakraam, de raamdecoratie en de zonwering wordt bediend. De bedieningstablet bevat voorgeprogram-meerde gegevens over het weer. Dit maakt het mogelijk het dakraam afhankelijk van weersomstandigheden automatisch aan te laten sturen. Hierdoor worden het binnenklimaat en het energieverbruik van een woning geoptimaliseerd. In de praktijk betekent dit dat de bedieningstablet de bewoner in het stookseizoen helpt de zonnewarmtetoetreding en isolatie-eigenschappen automatisch te optimaliseren en de zonnewarmte-toetreding in de zomer te minimaliseren om zo oververhitting te voorkomen.
 


VELUX nieuwe generatie INTEGRA bedieningstablet 280.jpgVELUX INTEGRA bedieningstablet 280px.jpg

Energiebesparing
In de ontwikkelingsfase is veel aandacht besteed aan het combineren van design, technologie en gebruiksvriendelijkheid, een functie die zeker meespeelde in de beslissing van de jury: "De VELUX INTEGRA wint de design award omdat het een weloverwogen en hedendaagse vernieuwing is van het bekende VELUX dakraam. Het dakraam heeft intelligentie gekregen met een ingebouwde regensensor en een aantal klimaatoptimalisatie functies die het dakraam meer maken dan alleen een middel om daglicht binnen te laten. Het raam is uitgegroeid tot een actieve component bij het onder controle houden van de energierekening en voorziet bewoners van automatische en gecontroleerde luchtcirculatie."

 
Comfortabel binnenklimaat
De prijs is door de VELUX Groep enthousiast ontvangen. "We starten vandaag in Nederland met de introductieperiode van onze nieuwe generatie dakramen. Om die nu te beginnen met een prestigieuze prijs voor het intelligente ontwerp is natuurlijk fantastisch nieuws. De award geeft ook een belangrijk signaal af. Ook voor producten zoals onze dakramen blijven ontwikkelingen en verbeteringen een continu proces," aldus Michel Sombroek, Algemeen Directeur van VELUX Nederland. "Wij zijn vooral verheugd dat de jury zeer tevreden was over de bijdrage die de VELUX INTEGRA levert om het energieverbruik van een woning te verminderen en het binnenklimaat en de natuurlijke ventilatie te verbeteren. Dat zijn namelijk de belangrijkste uitgangspunten geweest bij de ontwikkeling van deze nieuwe generatie dakramen."
 
Kijk hier voor meer informatie over de nieuwe generate.


d