De Meern,
08
april
2020
|
00:07
Europe/Amsterdam

Nieuwe integratie VELUX dakramen in Viridian Solar indakzonnepanelensysteem

Natuurlijke energieopbrengst en toegang tot daglicht en frisse lucht via het dak

Samenvatting

Viridian Solar heeft in samenwerking met de productontwikkelaars van de VELUX Groep een gootstukkenpakket ontwikkeld die naadloos aansluit op de VELUX Solar Integrator. Hierdoor is het mogelijk om VELUX dakramen op esthetische wijze te integreren in het Viridian Solar ClearlineFusion indakzonnepanelensysteem. Dit biedt bewoners niet alleen efficiënte en duurzame energieopwekking, maar ook een comfortabele bruikbare leefruimte onder het hellende dak.

Flexibele en robuuste installatie

Een VELUX dakraam in de maat MK08 (780 x1400mm) past precies in het midden van een grid van 3x3 portretgeoriënteerde Viridian Solar indakzonnepanelen. Hierdoor vormt het één esthetisch geheel op het dak. Het ontwerp biedt een zijdelingse flexibiliteit tot 20 mm. Hiermee wordt de meest optimale positie van de zonnepanelen en het dakraam gewaarborgd. De naadloze aansluiting is succesvol getoetst in de grootste windtunnel van Europa, waarmee de windbestendigheid en waterdichtheid is gewaarborgd.

Optimale combinatie van wooncomfort en duurzaamheid

Woningen worden steeds duurzamer. De meerderheid van de nieuwbouwwoningen wordt nu al standaard voorzien van zonnepanelensystemen. Deze ontwikkeling neemt naar verwachting door de aanstaande BENG-eisen verder toe. Naast energie-efficiëntie is het daarom essentieel om ook rekening te blijven houden met het binnenklimaat van de waardevolle ruimte onder het dak.

Onze samenwerking met Viridian Solar biedt een combinatie van zonnepanelen en dakramen. Dat zorgt voor een natuurlijke energieopbrengst en toegang tot daglicht en frisse lucht via het dak. Hierdoor blijven de waardevolle vierkante meters leefruimte onder het hellende dak comfortabel en te gebruiken als slaap-, kinder- of werkkamer.
Jolanda de Gooijer, Product Group Manager bij VELUX Nederland
In Nederland zien we al woningen met daken die bijna geheel zijn gevuld met indakzonnepaneelsystemen. Het complete Viridian Solar ClearlineFusion indakzonnepanelensysteem met VELUX dakraam is gezamenlijk ontwikkeld door ingenieurs van Viridian Solar en de VELUX Groep. Dit zorgt voor compatibiliteit, betrouwbaarheid en robuustheid. We zijn verheugd dat bouwers nu kunnen kiezen voor een hoogwaardige oplossing, waarbij naast de energieopwekking ook een gezonde en fijne leefruimte voor de bewoners kan worden gegarandeerd. 
Stuart Elmes, CEO van Viridian Solar

De VELUX Solar Integrator type ODL is verkrijgbaar bij VELUX dealers. Het Viridian ClearlineFusion gootstukkenpakket type F16-VC is vanaf eind april 2020 verkrijgbaar bij dealers van het Viridian Solar indakzonnepanelensysteem.

Bekijk alle mogelijkheden voor integratie van VELUX dakramen in zonnepaneeldaken op: https://www.velux.nl/professionals/producten_oplossingen/solar-integrator/odl

Over VELUX Nederland

Al bijna 80 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 11.500 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan 40 landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2019 had de VKR Holding een totale omzet van 2,9 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 178 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.