De Meern,
29
maart
2018
|
11:00
Europe/Amsterdam

ROCKWOOL en VELUX samen sterk voor gezonde en veilige woningen op Building Holland

Prefab energiebesparende oplossing zorgt voor gezond binnenklimaat

Samenvatting

Europanen hebben zestig procent meer kans op depressie door het ontbreken van daglicht in gebouwen en veertig procent meer kans op het ontwikkelen van astmatische aandoeningen als men leeft in vochtige en beschimmelde woningen. Voorschrijvende partijen focussen echter nog te vaak op de energetische prestaties van het gebouw met als gevolg dat het ten koste gaat van het comfort voor de eindgebruiker. Tijdens Building Holland 2018 laten ROCKWOOL en VELUX Nederland zien dat er ook oplossingen zijn die niet alleen energetisch hoog scoren, maar ook de gezondheid en veiligheid van de bewoners voorop zetten.

Door de eindgebruiker in het gebouwontwerp centraal te zetten en nadruk te leggen op de thema’s gezondheid en veiligheid ontstaat een betere balans tussen de leefbaarheid en energiebesparing van een gebouw. Bij gezondheid gaat het om de prestaties van de binnenlucht kwaliteit van een gebouw, thermische en akoestische eigenschappen, visueel comfort en ruimtelijke kenmerken. Bij veiligheid gaat het om je beschermt voelen tegen externe invloeden en om je persoonlijke en sociale veiligheid, zoals maatregelen tegen klimaatextremen, criminaliteit, explosies en brand. Al die aspecten hebben een duidelijke invloed op de leefbaarheid in woningen.

Tijdens Building Holland 2018 zetten de twee bedrijven dan ook gezamenlijk het belang van gezonde en veilige gebouwen voor de gebruikers centraal met een oplossing voor dit probleem. Het RockZero® Daksysteem van ROCKWOOL met een daglichtoplossing van VELUX scort niet alleen energetisch hoog, maar draagt ook bij aan een gezonde en veilige woonomgeving voor de bewoners zonder dat het ten koste gaat van de energetische prestatie.

Nieuwbouw en renovatie
Het daksysteem is interessant voor individuele woningen met een hellend dak, maar ook voor seriematige toepassing bij rijtjeshuizen. Daarmee is het een aantrekkelijke optie voor woningcorporaties. De toepassing is eenvoudig toepasbaar voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het grote voordeel van de prefab constructie bij renovatie is dat bewoners niet langer dan nodig tijdelijk elders onderdak hoeven vinden. Bovendien zijn er geen constructieve aanpassingen nodig.

Building Holland
ROCKWOOL en VELUX Nederland zijn van 17 t/m 19 april te vinden op stand 11.041 van Building Holland in de RAI in Amsterdam.

Klik hier voor informatie over het event en bestel hier ook gratis kaarten voor Building Holland.