De Meern,
01
augustus
2017
|
08:00
Europe/Amsterdam

Met de slimme dakramen van VELUX laat je je woning veilig achter tijdens vakantie

Elke dag een gezond binnenklimaat door automatische ventilatie

Samenvatting

Met een gerust gevoel op vakantie gaan en je woning veilig achterlaten. Hoe doe je dat? Zorgen voor een bewoond ogend huis is een van de belangrijkste tips. Deze indruk is goed te wekken door licht in het huis te laten branden. Je kunt daarbij gebruikmaken van een timer voor je lamp of de buren vragen zo nu en dan langs te gaan om de verlichting aan en uit te zetten. Veranderingen in de woning zorgen voor een bewoonbaar effect. Dakramen en gordijnen die op gezette tijden open- en dichtgaan zijn daarbij ook een uitkomst. Op deze manier wordt de bovenverdieping van het huis niet vergeten en oogt de woning in zijn geheel levendig.

Voor een bewoonbaar effect van de woning is het speciale vakantieprogramma in het VELUX INTEGRA bedieningssysteem de ideale oplossing. Het programma opent en sluit op een zelf ingesteld tijdstip alle aangesloten dakramen, lichtkoepels, rolluiken en gordijnen. Het is zelfs mogelijk om een verlichtingset aan te sluiten op het systeem zodat de lampen automatisch aan en uit gaan op verschillende tijdstippen.

Belang van frisse lucht
“Het vakantieprogramma is een van de acht standaardprogramma’s binnen het VELUX INTEGRA systeem,” vertelt Jolanda de Gooijer, Product Group manager bij VELUX Nederland. “Dit slimme systeem zorgt ervoor dat de woning bewoond oogt. Tegelijkertijd maakt het bewoners heel makkelijk om te zorgen voor voldoende ventilatie in huis en daarmee een gezond binnenklimaat. Veel mensen onderschatten het belang hiervan of zijn niet in staat om het huis regelmatig te luchten. Door de INTEGRA dakramen of lichtkoepels op vastgestelde tijden te laten openen en sluiten komt daar eenvoudig verandering in.

”Naast het vakantieprogramma beschikt het intelligente systeem over de programma’s ‘energiebalans’, ‘woonklimaat’, ‘ventilatie’, ‘zonwering’, ‘goedemorgen / -nacht’ en ‘huis verlaten’. Het systeem met op afstand bedienbare ramen, raamdecoratie en zonwering is overal in huis te bedienen met de bedieningstablet en zorgt voor maximaal comfort in huis. Het is bovendien ook mogelijk om persoonlijke programma’s in te stellen. Dat kan voor ventilatie, maar ook het openen en sluiten van de raamdecoratie op zelf gewenste tijdstippen. Ook met onverwachtse regenbuien weet het VELUX INTEGRA systeem wel raad. De ingebouwde regensensor sluit bij de eerste druppel automatisch de openstaande dakramen of lichtkoepels en beschermt je zo tegen wateroverlast.

Hey Siri, open het dakraam
Een gezonde leef- en werkomgeving is zeer belangrijk voor de gezondheid en het functioneren van bewoners en werknemers. De VELUX Groep werkt daarom continu aan innovaties om te zorgen voor meer daglicht in woon- en werkruimten en een gezonder binnenklimaat. Op dit moment werkt het bedrijf samen met Netatmo, bekend van HomeKit-thermostaten en –luchtsensoren, en is de bediening van de dakramen en zonwering binnenkort te koppelen aan de Apple HomeKit. “Door onze dakramen en zonwering te koppelen aan de HomeKits, zijn ze in staat te reageren op veranderingen in temperatuur, daglichtniveau, luchtvochtigheid en het CO2-niveau,” zegt Fred Pooter, oprichter en directeur van Netatmo.

Automatische dakramen in een handomdraai
Meteen gebruikmaken van dit slimme systeem? De VELUX INTEGRA dakramen en lichtkoepels zijn verkrijgbaar via de VELUX dealers.

Bekijk VELUX INTEGRA automatische instellingen
VELUX INTEGRA automatische instellingen
Bekijk VELUX INTEGRA natuurlijk wakker worden
VELUX INTEGRA natuurlijk wakker worden
Over VELUX Nederland

Al 75 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat het assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 9.500 medewerkers in verkoopmaatschappijen en productievestigingen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van stichtingen en familie. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.