De Meern,
20
december
2019
|
07:39
Europe/Amsterdam

Step-oplossing VELUX Commercial wint Archiproducts Design Award 2019

Samenvatting

De Step-oplossing, een nieuwe variant op de VELUX modulaire lichtstraten van VELUX Commercial heeft de Archiproducts Design Award 2019 gewonnen. De 40 juryleden evalueerden de mate waarin door creatief gebruik van materialen en vormen, nieuwe productontwikkelingen functionaliteit met schoonheid combineren.

 

De focus van de prijs lag dit jaar op technologisch verrassende producten en concepten om opkomende talenten, merken en trends te ontdekken. De VELUX modulaire lichtstraat step-oplossing ontving de Archiproducts Design Award voor zijn unieke trapsgewijze structuur en technologisch geavanceerde design.

De nieuwe Step-oplossing heeft een minimalistische ontwerp met een coherente en esthetische structuur en slanke steunbalken en is specifiek geschikt voor utiliteitsgebouwen, zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten. Het unieke beugelsysteem en stapsgewijze koppelsysteem maken het mogelijk om meerdere rijen lichtstraatmodules aan elkaar te verbinden en een atrium te creëren met maximaal daglicht.

Energie-efficiënt en strak design

De nieuwe Step-oplossing heeft alle voordelen van geprefabriceerde VELUX modulaire lichtstraten. De geïntegreerde kettingmotor zorgt ervoor dat er geen visueel verschil is tussen de vaste en ventilerende modules wanneer de modules gesloten zijn, waardoor er een strak en uniform ontwerp ontstaat. Daarnaast kan elke module worden aangepast met verschillende aanvullende elementen. Denk bijvoorbeeld aan opties zoals coatings, zonwering en gemotoriseerde ventilatie. Dat laatste zorgt voor een betere beheersing van de binnentemperatuur en maakt rookafvoer mogelijk. Zonwering en speciale coatings reguleren de temperatuur, evenals de regulering van het daglicht.

De nieuwe oplossing is verkrijgbaar in drie verschillende toepassingen: Step lessenaarsdak 5-25°, Step zadeldak 25° en Step zadeldak 5-25° met nokaansluiting. De geprefabriceerde gootstukken tussen de rijen zijn uitgebreid getest op waterdichtheid en zorgen ervoor dat regenwater effectief wordt afgevoerd.

Over VELUX Commercial

VELUX Commercial is een divisie binnen de VELUX Groep verantwoordelijk voor een breed productaanbod van industriële plat dak oplossingen, tot oplossingen voor rook-, lucht- en warmte ventilatiesystemen tot geprefabriceerde modulaire lichtstraten. VELUX Commercial omvat de organisaties Wasco, Vitral, JET en VELUX modulaire lichtstraten waar bijna 1.200 mensen in dertien landen werken in verkoop, productie en administratie. Kijk voor meer informatie op: www.veluxcommercial.nl.