De Meern,
20
augustus
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Symposium Active House in de praktijk

SBRCurnet en VELUX Nederland organiseren op 25 september het symposium ‘Active House in de praktijk’.


SBRCurnet organiseert samen met VELUX Nederland op 25 september het symposium ‘Active House in de praktijk’. Als voorbeeld staat de renovatie van tien sociale huurwoningen De Poorters van Montfoort centraal. Deelname aan dit symposium is gratis.

 
Active House is een visie op duurzaam wonen waarbij de gebruiker centraal staat. De thema's energie en milieu staan op gelijke voet met het binnenklimaat, met als doel tot gebouwen te komen met een zo groot mogelijk wooncomfort.

 
Een Active House:•        is energieneutraal of -leverend;•        biedt een comfortabel binnenklimaat;•        wordt ingepast in de leefomgeving.
 

Om de visie in de praktijk te testen zijn er in Europa meerdere modelwoningen gebouwd en is begin dit jaar een renovatieproject van 10 sociale huurwoningen in Montfoort opgeleverd. Het algemene thema van het symposium is 'Active House in de praktijk' waarbij de visie vertaald wordt naar de praktijk en in het bijzonder het project De Poorters van Montfoort. Het project De Poorters van Montfoort is een concreet voorbeeld van een Active House; het laat zien hoe tien bestaande sociale huurwoningen zijn gerenoveerd volgens de Active House principes. Tijdens het symposium krijgt u gelegenheid om het project te bezoeken en zelf de voordelen van een Active House te beleven. 


 
Woensdag 25 september 2013 van 13:00 - 17:00 uurArchitectuurpark Makeblijde Oud Wulfseweg 3 3992 LT HOUTEN
 
Deelname is gratis
 
Programma

13.00 uurInloop13.15 uur          Active House visie / toepassing in project Montfoortdoor Haico van Nuenen (Bouwhulpgroep)13.55 uurPraktijkvoorbeeld Montfoort (advies)door Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs)14.35 uurPraktijkvoorbeeld Montfoort (bouw)door Perry van Leeuwen (BAM Woningbouw)15.15 uurDiscussie15.30 uurMet georganiseerd vervoer naar locatie Active House16.00 uurRondleiding De Poorters van Montfoort16.45 uurSleuteloverhandiging modelwoning aan GroenWest incl. Borrel17.00 uurMet georganiseerd vervoer terug naar Makeblijde 
Meld u hier aan.d