01
mei
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Team TU Delft genomineerd voor VIDA 2014

Uitreiking VELUX International Design Award in Design Academy in Eindhoven

Anneloes de Koff en Iris van den Brink van de TU Delftzijn met hun project ‘The Swipe’ één van de zeven genomineerden voor de eerste editie van de VELUXInternational Design Award. De prijs die op 22 mei a.s. zal wordenuitgereikt in de Design Academy in Eindhoven, bestaat naast de eer uit een geldbedragvan 6000 euro voor de winnaar en 2500 euro voor de tweede plaats. Vijf teamsontvangen een certificaat van eervolle vermelding.

 

Ontwerpstudenten uit 20 Europese landen hebben projecten ingezonden,waarmee ze hun visie op toekomstigeraambekleding voor dakramen hebben getoond. Een internationalejury bestaande uit de Nederlandse ontwerpster PetraBlaisse, één van de weinige ontwerpers die zowel aan interieur als exterieurarchitectuurprojecten werkt, hetItaliaans-Deense meubeldesign duo Gamfratesi en de initiatiefnemer van de Red DotAward Prof. Dr. Peter Zec, hebben zich overde inzendingen gebogen op basisvan vier beoordelingscriteria: innovatie, kwaliteit van leven, duurzaamheid enmarktpotentieel. De overige genomineerden zijn afkomstig uit Duitsland, Spanje,Polen en Hongarije.NL Project The Swipe.jpg

Winnaar publieksprijs

Naast de zeven teams die doorde vakjury zijn genomineerd, heeft het publiek in de online Community Challenge ook een winnaar mogenkiezen. De winst ging naar team JMP Architect van de Escuela Tecnica Superior de Arquitectura uit Madrid, die daarmee hetprijzengeld van 1500 euro mochtopstrijken.

Tijdens het evenement rondomde uitreiking van de VELUX International Design Award op donderdag 22 mei 2014 op deDesign Academy in Eindhoven, zullen de projecten van de genomineerden enwinnaar van de CommunityChallenge als prototype tentoongesteld worden.

 

Over de VELUX International Design Award

De VELUX International Design Award 2014 is opgezet om deraamdecoratie van de toekomst te ontdekken. Vanuit het thema “Innovation byExperiments” spoort de competitie designstudenten, zowel individueel als inteams, aan om deel te nemen aan het innovatieproces van de VELUX Groep omraamdecoratie voor dakramen te ontwikkelen die verder gaan dan de standaard.Designstudenten uit meer dan 20 Europese landen worden gestimuleerd huncreativiteit, intelligentie en persoonlijkheid te gebruiken om een echtverschil te maken in het leven van mensen. De door de jury bepaalde winnaarontvangt naast de eer 6000 euro, de tweede plaats 2500 euro. Naast debeoordeling door de jury krijgen deelnemers de kans om hun ontwerp via socialmedia te delen, waar iedereen kan meestemmen op hun favoriete inzending. Dewinnaar van deze publieksprijs ontvangt een prijs van 1500 euro. De award wordtuitgereikt op 22 mei 2014 in de Design Academy in Eindhoven. Meer informatie:designaward.velux.com.?

???

d