De Meern,
30
januari
2019
|
12:01
Europe/Amsterdam

Themadag Bouwbeurs Gezonde Gebouwen

Ontwerpen met Licht en Lucht

Samenvatting

Nederland staat aan de vooravond van een enorme (energie)renovatieopgave. Klimaatdoelen en BENG-eisen zorgen ervoor dat op korte termijn veel gebouwen energiezuiniger gemaakt moeten worden. Aangezien wij 90% van onze tijd binnen doorbrengen, is het essentieel dat gebouwen niet alleen energiezuinig, maar ook comfortabel en gezond zijn. Want we kunnen gebouwen wel helemaal dichttimmeren, het moeten wel gezonde en fijne leefomgevingen blijven. 

De BouwBeurs themadag Gezonde Gebouwen op woensdag 6 februari 2019 behandelt de praktische kant van het creëren van gezonde en duurzame gebouwen.

Graag nodigen we je uit om ons tijdens deze themadag te bezoeken. We vertellen graag hoe je energiebesparende maatregelen combineert met wooncomfort, veiligheid en gezondheid voor de bewoners. Thema-ambassadeur Ronald Schleurholts (cepezed) ontvangt verschillende (inter-)nationale sprekers, zoals Reimar van Meding (KAW), Jakob Stromann Andersen (Henning Larsen architects), Atto Harsta (Aldus) en Paul van Bergen (DGMR).

Het reserveren van een van de 80 plaatsen kan via: http://www.velux.nl/BouwBeursThemadag.

 

PROGRAMMA

09:00 – 10:30 Ochtendseminar geleid door Ronald Schleurholts

  • De noodzaak van licht en lucht, Ronald Schleurholts
  • Mythes over licht en lucht in gebouwen ontzenuwd, Paul van Bergen
  • Future trends in architecture, Jakob Stromann Andersen

10:30 – 11:30 uur Rondleiding o.l.v Ronald Schleurholts langs gezonde innovaties op de BouwBeurs

12:15-13:40 Middagseminar: Gebouwen die voor mensen zorgen geleid door Gerard Vos

  • Gezond wonen – geen privilege maar basisrecht voor iedereen, Reimar von Meding, KAW
  • Hotel Jakarta, Amsterdam – Katrin Hanf, SeArch
  • Prinses Máxima Centrum, Utrecht – Thomas Bogl, Liag Architecten

15:30 – 17:30 ThemaPitch VELUX Nederland: ‘Gezonde gebouwen, wat mag dat kosten?’
Gemodereerd door Gerard Vos met diverse sprekers, waaronder Atto Harsta (Aldus Bouwinnovatie).

PRAKTISCHE INFORMATIE:

De themadag wordt gehouden op woensdag 6 februari 2019 tijdens de BouwBeurs in Hal 9 op het TECHFORUM en begint al voor aanvang van de BouwBeurs om 09:00 uur. Door je aan te melden voor de sessies krijg je vanaf 08:45 uur exclusief toegang tot de beursvloer via de speciale ingang in Hal 9.

Aansluitend op sessie 1 wordt een rondleiding georganiseerd over de BouwBeurs die je brengt langs oplossingen voor Gezonde Gebouwen.

Jaarbeurs
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht

 

Over VELUX Nederland

Al ruim 77 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 10.200 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2017 had de VKR Holding een totale omzet van 2,5 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 168 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.