26
oktober
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Timmerbedrijf E. van Spellen winnaar ‘Mooiste renovatieproject 2012’

Timmerbedrijf E. van Spellen uit Emmeloord is bij de Vakman van het Jaar verkiezing van Werkspot.nl de winnaar geworden in de categorie ‘Mooiste renovatieproject 2012’. Het bekroonde project ‘Ouderenzorg ’t Boerenerf’ is een perfect uitgevoerd project waarin alle facetten van een renovatie aan de orde komen. De opgetogen Erik van Spellen, ontving de prijs, een 7-daagse reis voor 2 personen naar het Noorderlicht in Lapland, uit handen van Michel Kalis, Commercieel Directeur van VELUX Nederland, die de prijs ter beschikking stelt. Aan de Vakman van het Jaar verkiezing namen in totaal meer dan 1.000 vakmannen deel.
 
De Nederlandse vakman levert kwalitatief goed werk en is vaak trots op het resultaat. Met de categorie ‘Mooiste renovatieproject 2012’ bij de Vakman van het jaar verkiezing en krijgt de vakman de mogelijkheid zijn werk aan een jury te tonen. Erik van Spellen, eigenaar van Timmerbedrijf E. van Spellen: “Het winnen van de prijs voor ‘Mooiste renovatieproject 2012’ voelt als een erkenning voor het werk dat we hebben verzet en stimuleert ons om het vervolg van het project net zo perfect af te ronden. Bij zo’n grote renovatie komt veel kijken en geloof me, je komt voortdurend onverwachte zaken tegen. We zijn dus echt heel trots op deze prijs en erg blij met de mooie reis die we naar het Noorderlicht kunnen gaan maken.”
 

Michel Kalis overhandigt prijs 280px.jpg  Foto's: William van der Voort

Erik van Spellen ontvangt VELUX reis 280px.jpg
Complete renovatie
Het winnende project ‘Ouderenzorg ’t Boerenerf’ omvat het ombouwen van de werkplaats van een grote boerderij tot dagverblijf voor ouderen. Inmiddels wordt ook de zolder van een schuur op hetzelfde boerenerf omgebouwd tot zes appartementen waar men vierentwintig uur per dag zorg aanbiedt. De werkzaamheden variëren van het aanbrengen van de verdiepingsvloer en het plaatsen van twintig meter brede dakkapellen tot het vernieuwen van het dak, brandbeveiliging en de complete afwerking binnen. Al met al een gevarieerd project waarin alle facetten van een renovatie aan de orde komen.
 
Buitenzijde Boerenerf 280px.jpgKeuken 280px.jpg
Integratie van wonen en beleven
Zowel van de vak- als publieksjury kreeg Ouderenzorg ’t Boerenerf’ de meeste punten. Het dagverblijf werd door één van de juryleden betiteld als het huis van de toekomst. “Het is een bijzondere metamorfose, waarbij alle doelstellingen zijn gehaald en het boerderijgedeelte op een creatieve manier is geïntegreerd in het woongedeelte. De zolder van de boerderij is op een mooie manier omgetoverd tot verblijfsruimten. Kwalitatief spreekt het aan en ook de bewoners zijn zeer tevreden met het resultaat. Een mooie integratie van wonen en beleven”, aldus juryvoorzitter Michel Kalis van VELUX Nederland tijdens de prijsuitreiking.
 
Wonen en beleven 2 280px.jpgWonen en beleven 280px.jpg
Na drie voorrondes waren uiteindelijk tien projecten genomineerd voor de titel ‘Mooiste renovatieproject 2012’. Deze projecten zijn door vier deskundige juryleden beoordeeld. Rob de Groot, Manager van BouwGarant, Han Neijenhuis, Hoofdredacteur Kluspro en Woning Afbouw Magazine, Ruben Schenk, vakman en bestuurslid VLOK, Charles Verhoef, voorzitter Zelfstandigen bouw en juryvoorzitter zonder stemrecht Michel Kalis, Commercieel Directeur van VELUX Nederland. Daarnaast kon men via een speciale internetpagina stemmen winnen. Deze stemmen telde in de jurering mee als vijfde jurylid.
 
Overige vakman winnaars
Ook de winnaars in de andere categorieën werden tijdens het Vakman evenement bekendgemaakt. Zo won Zwiers Klussen & Montage in de categorie ‘Aannemers & klusbedrijven’, Schippers Dakwerken in de categorie ‘Dakdekkers’, Nederhoff Techniek in de categorie ‘E-installateurs’, R-Y Bestrating in de categorie ‘Hoveniers & bestraters’, NBI Installatietechniek in de categorie ‘Loodgieters’, Van Hooft Schilderwerken in de categorie ‘Schilders & Glaszetters’, Gebr. Kijk in de Vegte in de categorie ‘Stukadoors’, Jack Kwinten Tegelwerken in de categorie ‘Tegelzetters’, Timmerfabriek Hulzebos in de categorie ‘Timmermannen’ en Parketzorg in de categorie ‘Vloerspecialisten’. De publieksprijs ging naar Klusbedrijf van Loenhout.


d