18
oktober
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

VELUX 5 Oceans van start

De VELUX 5 OCEANS, één van de meest heroïsche evenementen op zeilgebied is gisteren voor de achtste keer van start gegaan in het Franse La Rochelle.

De VELUX 5 Oceans - De strijd tegen de elementenDe Meern, 18 oktober 2010. De VELUX 5 OCEANS, één van de meest heroïsche evenementen op zeilgebied is gisteren voor de achtste keer van start gegaan in het Franse La Rochelle. Vijf zeilers trotseren in hun eentje de woeste wateren tijdens de langste en zwaarste solo zeilrace rond de wereld. Tijdens de VELUX 5 OCEANS staan het overwinnen van extreme uitdagingen en het bereiken van buitengewone wedstrijdresultaten centraal. Het centrale thema “Taking on the Elements” verbindt de wedstrijd aan het milieu en de uitdagingen die de wereld de komende jaren op het gebied van duurzame ontwikkelingen onder ogen moet zien.De route over de 5 oceanen - VELUX 5 OceansTaking on the Elements Het concept achter het centrale thema “Taking on the Elements” verbindt het topsportevenement aan het milieu en de uitdagingen die de wereld de komende jaren op het gebied van duurzame ontwikkelingen onder ogen moet zien. Zo heeft de organisator van de wedstrijd Clipper Ventures speciaal voor deze editie van de VELUX 5 OCEANS de nieuwe duurzame Eco 60 Klasse geïntroduceerd. Eén van de ambities van de zeilers is om de race te voltooien zonder fossiele brandstoffen te gebruiken. Ook tijdens de race zullen de schippers betrokken zijn bij duurzame activiteiten.VELUX onderschrijft als hoofdsponsor van het zeilevenement haar duurzame identiteit. ”Wij zijn zeer verheugd dat duurzaamheid een belangrijk onderdeel is van deze wedstrijd, aangezien de VELUX Groep zeer verbonden is met dit thema. Zo promoten wij nadrukkelijk de Active House principes. Volgens ons hoeven gebouwen bijvoorbeeld helemaal geen energieverbruikers te zijn, maar kunnen ze zelfs energie produceren”, aldus Michel Sombroek, Algemeen Directeur van VELUX Nederland B.V. “VELUX 5 OCEANS heeft als wereldwijd topsportevenement de mogelijkheid om de boodschap over het tegengaan van klimaatveranderingen over te brengen.”

Wedstrijd real-time volgen De 30.000 zeemijlen lange en levensgevaarlijke reis begint in La Rochelle en gaat vervolgens naar Kaapstad (Zuid-Afrika), Wellington (Nieuw-Zeeland), Salvador (Brazilië), Charleston (VS) om tenslotte terug te keren naar startplaats La Rochelle (Frankrijk).

De zeiljachten zullen worden uitgerust met verschillende camera's, waarmee zij wekelijkse videorapporten zullen verzenden. Ook wordt de hele vloot real-time gevolgd, voor zowel hun veiligheid als up-to-date voortgangsverslagen van de wedstrijd. Daarnaast zullen de zeilers contact houden met volgers van de wedstrijd via Social Media als Twitter en Facebook.

Over VELUX 5 OCEANS: The Ultimate Solo Challenge De VELUX 5 OCEANS is de oudste solo zeilrace rond de wereld. Sinds 1982 vindt het iedere vier jaar plaats, eerder onder de naam BOC Challenge en Around Alone. Het is het langste en zwaarste sportevenement voor een individuele sporter ter wereld. Het aantal mensen dat de Mount Everest heeft beklommen of een reis naar de maan heeft gemaakt, overtreft ruim diegenen die alleen de wereld over hebben gevaren. De VELUX 5 OCEANS bestaat uit een reeks van vijf sprints binnen een marathonwedstrijd rond de wereld, waarbij de deelnemers onder hoge druk over de oceanen zeilen.

Gedurende de 30.000 zeemijlen lange wedstrijd, doorkruisen de schippers in hun eentje de vijf oceanen en worden geconfronteerd met alle extremen die de natuur biedt. De VELUX 5 OCEANS zal plaatsvinden van 17 oktober 2010 tot juni 2011 en beloofd een wereldwijd publiek te bereiken, wanneer de spectaculaire verhalen live worden gevolgd via televisie, radio, tijdschriften, internet en mobiele technologie.

Over Clipper Ventures Plc Dit jaar is het 39 jaar geleden dat Sir Robin Knox-Johnston zijn historische solo non-stop zeiltocht rond de wereld heeft afgerond. Nu bevordert hij als voorzitter van Clipper Ventures PLC rond de wereld zeilwedstrijden. Clipper Ventures, in 1995 opgericht en genoteerd op de AIM beurs in Londen, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en bevordering van belangrijke sportieve mariene gebeurtenissen die belangrijke participanten aantrekken. Het bedrijf bezit de rechten van de Clipper Round the World Yacht Race, de VELUX 5 OCEANS en Zapcat Racing, 's werelds grootste one-design powerboat serie. Kijk voor meer informatie op www.clipper-ventures.com.

Over de VELUX Groep De VELUX Groep zorgt voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Naast een ruim aanbod van dakramen en daglichtsystemen voor hellende daken biedt het VELUX productprogramma oplossingen voor platte daken. Het assortiment van de Groep bestaat bovendien uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare intelligente producten, producten aangestuurd door zonne-energie en zonnecollectoren.

De VELUX Groep investeert uitgebreid in producten die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van energieverbruik in gebouwen. In zes modelwoningen in het Model Home 2020 project wordt concreet getoond hoe gebouwen energieneutraal en energieproducerend kunnen worden gebouwd met gebruik van daglicht en behoud van een comfortabel binnenklimaat. De VELUX Groep bezit productievestigingen in elf landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, onderdeel van de VKR Holding A/S.

Noot voor de redactie

Voor interviewaanvragen en meer informatie over de VELUX 5 OCEANS kunt u contact opnemen met Sarah Hames, Race Press Officer:

Tel: + 44 7813 009 783

Foto Credits: World Wide Images (WWI) en OnEditiond