De Meern,
20
december
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

VELUX ACTIVE with NETATMO wint Archiproducts Design Award

Samenvatting

De VELUX Groep heeft met de VELUX ACTIVE with NETATMO een Archiproducts Design Award gewonnen. Een jury van internationale architecten koos het innovatieve product voor zijn uitstekende service en softwareontwerp in de categorie “Systems, Components and materials”.

VELUX ACTIVE is een smart home systeem dat het binnenklimaat automatisch regelt door elektrische (dak)ramen, lichtkoepels, raamdecoratie en zonwering te bedienen op basis van persoonlijke voorkeur of weersomstandigheden.

VELUX ACTIVE with NETATMO maakt gebruik van verschillende algoritmen. Klimaatsensoren meten de CO2-concentratie, luchtvochtigheid en temperatuur in huis. Het algoritme verbetert het binnenklimaat door deze data te koppelen aan externe gegevens op basis van online weersvoorspellingen en berekent of een open raam het binnenklimaat verbetert of niet, en zo ja hoeveel ventilatie nodig is en voor hoe lang.

Ook de weersverwachting wordt door het systeem in acht genomen. Het proactieve algoritme voor hittebescherming werkt door de zonwering en/of de ramen te sluiten vóórdat een ruimte oververhit raakt. Input van een onlineweerservice helpt het algoritme om te bepalen hoe groot de kans is dat een ruimte te zeer opwarmt en wanneer buitenzonweringen en raamdecoratie naar beneden moeten gaan om oververhitting te voorkomen. VELUX ACTIVE is het eerste smart home systeem voor dakramen dat te koppelen is aan Apple HomeKit, het smarthome-platform van Apple. Het zorgt ervoor dat automatisch en dus zonder hierover na te denken altijd een gezond en comfortabel binnenklimaat ontstaat.

Meedenken met architecten
“Deze prijs is een erkenning voor ons streven om met al onze producten en oplossingen aan te sluiten op de wensen van architecten en bouwontwerpers,” zegt Dennis Herremans, productmanager bij VELUX Nederland. “VELUX ACTIVE is ontworpen met een mensgerichte focus waardoor het meer is dan een product - het is een hulpmiddel voor gezondere leefruimtes met een eenvoudige en intuïtieve bediening.”

Over Archiproducts Design Awards
De Archiproducts Design Awards behoren tot de belangrijkste architectuurdesigncompetities ter wereld. Uit meer dan 600 producten van 400 merken uit 15 landen werd VELUX ACTIVE gekozen als winnaar. De jurycommissie bestond uit 40 internationale architectenkantoren.

Lees meer op: https://www.archiproducts.com/fb/products/velux/building-automation-system-velux-active_346823

Over VELUX Nederland

Al ruim 77 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 10.200 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2017 had de VKR Holding een totale omzet van 2,5 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 168 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.