19
september
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

VELUX beloont clubs voor fair play tijdens CEV VELUX EK Volleybal 2013
Tijdens het komende CEV VELUX Europees kampioenschap Volleybal 2013 staat veel meer op het spel dan alleen de resultaten in de arena’s. Iedere keer dat er tijdens het toernooi een service ace wordt gescoord, doneert titelsponsor de VELUX Groep 15 euro in een pot, die zal worden toegekend aan drie clubs, die door hun nationale volleybal bond zijn genomineerd voor hun buitengewone werk bij het bevorderen van fair play.  
Het belooft een groots evenement te worden wanneer de beste volleyballers uit Europa van 20 tot en met 29 september 2013 strijden om het Europees kampioenschap in Polen en Denemarken. De fans zullen niet alleen in zijn voor een aantal spectaculaire wedstrijden, maar zullen ook kunnen kiezen welke Europese volleybalclub de nieuw opgerichte VELUX Service Ace award mee naar huis kan nemen.Genomineerd door de bonden, gekozen door de fans
De VELUX Groep heeft alle 16 deelnemende nationale volleybal bonden gevraagd om één volleybalclub voor te dragen voor hun buitengewone werk voor het bevorderen van fair play in de sport. De Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) heeft Ecare Apollo 8 genomineerd voor zowel de sportieve resultaten als hun sociale werk. Een goed voorbeeld is het Saturnus project, waarbij diensten worden verricht voor ouderen en gehandicapten. De indrukwekkende maatschappelijke betrokkenheid is inspirerend en maakt deze club uniek.
 
De winnaars van de award zullen worden gekozen door de fans, die worden uitgenodigd om te stemmen voor hun favoriete genomineerde.
 
Bijna 300 service aces in 2011

De winnaar van de fair play competitie zal de club zijn die op zondag 29 september vóór 18:00 (CEST) de meeste stemmen heeft ontvangen. De winnaar ontvangt 50 procent van de pot die door het aantal service aces is vergaard. De club die op de tweede plaats staat ontvangt 35 procent en de nummer drie ontvangt 15 procent. Bij alle clubs zal het prijzengeld worden besteed aan het voortzetten en verder verbeteren van het werk van de clubs op het gebied van fair play. Tijdens het EK van 2011 maakten de spelers in totaal 299 service aces, wat nu zou betekenen dat bijna 4.500 euro zou worden uitgekeerd aan de drie clubs.
 
Fans kunnen een gesigneerd wedstrijdshirt winnen
Naast het stemmen voor hun favoriete club, kunnen fans ook kansmaken op een gesigneerd wedstrijdshirt van hun favoriete team.  

 
Het CEV VELUX Europese kampioenschap Volleybal 2013 vindt plaats tussen 20 en 29 september 2013 in Polen en Denemarken. Oranje speelt op vrijdag 20 september in het Deense Herning zijn eerste wedstrijd tegen Finland. De NOS zal de wedstrijden tegen Finland en Servië als samenvatting uitzenden. De wedstrijd tegen Slovenië wordt zondag 22 september om 15:00 uur live uitgezonden op Nederland 1.

 
Over het CEV VELUX Europees kampioenschap volleybal 2013 Heren
 
·      De wedstrijden worden gespeeld in zowel Polen als Denemarken op een basis van co-hosting. Het toernooi zal eindigen in Denemarken, waar de halve finales en finales worden gespeeld in Parken, het Deense nationale stadion in Kopenhagen.
·      Servië is de huidige Europees kampioen en Rusland de Olympisch kampioen.
·      Groep A bestaat uit Denemarken, Italië, Wit-Rusland en de winnaar van de play-off tussen Griekenland en België. Deze wedstrijden worden gespeeld in Odense, Denemarken.
·      Groep B bestaat uit Frankrijk, Slowakije, Polen en de winnaar van de play-off tussen Turkije en Letland. Deze wedstrijden worden gespeeld in Gdansk, Polen.
·      Groep C bestaat uit Servië, Finland, Nederland en de winnaar van de play-off tussen Kroatië en Slovenië. Deze wedstrijden worden gespeeld in Herning, Denemarken.
·      Groep D bestaat uit Rusland, Duitsland, Tsjechië en Bulgarije. Deze wedstrijden worden gespeeld in Gdynia, Polen.
 
Men kan het CEV VELUX Europees kampioenschap Volleybal 2013 volgen via www.cev.lu en www.eurovolley2013.dk  


d