De Meern,
03
juli
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

VELUX betreedt smarthomemarkt met revolutionair systeem

Wereldwijd marktleider in daglichtoplossingen en smart home leider Netatmo introduceren nieuw smarthome-systeem dat in verbinding staat met Apple® HomeKit™

Samenvatting

De VELUX Groep, 's werelds grootste en meest toonaangevende fabrikant van dakramen en andere daglichtoplossingen, introduceren het allereerste smarthome-systeem dat geheel zelfstandig dakramen, raamdecoratie en rolluiken aanstuurt op basis van slimme sensoren en weer-apps.

Met VELUX ACTIVE with NETATMO is een volledig geïntegreerd, hightech systeem dat past in de snelgroeiende smarthomemarkt. De oplossing biedt meer dan alleen comfort: het doel is om woningen over de hele wereld aan een gezonder binnenklimaat te helpen.

Automatische besturing op basis van sensoren
VELUX ACTIVE with NETATMO is ontwikkeld in samenwerking met het Franse techbedrijf Netatmo, dat het smarthome-systeem van de allernieuwste smartsensor-technologie voorzag. Het systeem denkt en handelt indien gewenst volledig zelfstandig. Slimme sensoren monitoren de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie in huis en bepalen op basis van de weersverwachting of het openen of sluiten van dakramen en rolluiken het binnenklimaat verbetert. Het resultaat is een gezond binnenklimaat. 

Daarmee is VELUX ACTIVE with NETATMO het eerste smarthome-systeem dat een smartphone-app, binnenklimaatsensor en vertrekschakelaar combineert met een internetportaal. Deze werkt op basis van geavanceerde algoritmes die de volautomatische dakramen, raamdecoratie en buitenzonweringen aansturen.

Eenvoudige bediening vanuit de luie stoel
Dankzij een eigen app is het gehele binnenklimaatsysteem eenvoudig te beheren en af te stemmen op persoonlijke behoeften en de weersvoorspelling. VELUX ACTIVE with NETATMO is bovendien te verbinden met Apple HomeKit. Huiseigenaren kunnen daarmee binnenshuis of op afstand hun binnenklimaat reguleren via al hun Apple apparaten, waaronder de iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en HomePod. Met behulp van Siri®, de intelligente spraakgestuurde assistent van Apple, kunnen gebruikers voor het eerst met hun stem dakramen en raamdecoratie bedienen.

“Wij zijn benieuwd hoe consumenten deze nieuwste smarthome-innovatie ontvangen,” vertelt Michel Sombroek, algemeen directeur bij VELUX Nederland. “Naast comfort en gemak zetten we met deze stap vooral in op gezondere leefomstandigheden voor bewoners. Deze slimme techniek maakt woningen op een eenvoudige manier comfortabeler en gezonder.”

Smarthomes zijn de toekomst
De huidige waarde van de wereldwijde smarthomemarkt wordt geschat op ongeveer 31,4 miljard dollar en zal naar verwachting groeien tot ongeveer 53,45 miljard dollar in 2022 (Statista 2018). Door dakramen, raamdecoratie en rolluiken aan te sluiten op slimme woningen, creëert VELUX een oplossing die de komende jaren steeds relevanter wordt. Het dakraam verandert van een stationair product in een zelfdenkend onderdeel van een slimme en gezonde woning.

“VELUX ACTIVE is het resultaat van twee fantastische technologieën,” vertelt Fred Potter, oprichter en directeur van Netatmo. “Kwalitatief hoogwaardige VELUX dakramen en de expertise van Netatmo komen samen in dit gebruiksvriendelijke, praktische product en de bijbehorende apps. Dankzij de automatische bediening van dakramen en zonweringen kunnen we een groot verschil maken voor het binnenklimaat van huizen, zonder dat gebruikers zich daar zorgen over hoeven te maken. Deze oplossing met slimme sensoren is gebruiksvriendelijk, betrouwbaar én stimuleert het welzijn van de consument.”

Over VELUX Nederland

Al ruim 77 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 10.200 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2017 had de VKR Holding een totale omzet van 2,5 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 168 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.

Over Netatmo
Netatmo is een revolutionair, Frans tech-bedrijf dat intuïtieve, prachtig ontworpen elektronische producten ontwikkelt voor consumenten. Alle producten van het merk bevatten kunstmatige intelligentie en zijn daarmee echt ‘smart’. Omdat de systemen eenvoudig in gebruik zijn, kan iedereen zelf een veiliger, gezonder en comfortabeler huis creëren. Netatmo ontwerpt de mechanica, elektronica en embedded software van al zijn producten volgens de hoogste standaard. De mobiele en online applicaties zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig te bedienen zijn en voor een geweldige gebruikerservaring zorgen. Met hun programma 'with Netatmo' ontwikkelt Netatmo smart oplossingen met vooraanstaande merken in de bouwsector, die te integreren zijn in zowel nieuwe als bestaande woningen. In november 2015 sloot Netatmo een serie B-financiering af van 30 miljoen euro. Het bedrijf bracht in 2013 al 4,5 miljoen euro bijeen.