De Meern,
08
oktober
2019
|
10:00
Europe/Amsterdam

VELUX Commercial lanceert Step-oplossing voor grote glazen oppervlaktes

Samenvatting

VELUX Commercial introduceert de Step-oplossing, een variant op de VELUX modulaire lichtstraten. Het nieuwe product heeft een unieke trapsgewijze structuur bestaande uit meerdere onderling verbonden lichtstraatmodules, speciaal ontworpen voor grote glazen oppervlaktes zoals atria. Het nieuwe product verhoogt de esthetiek en kwaliteit van een gebouw en zorgt voor maximaal daglichttoetreding. Het is geschikt voor utiliteitsgebouwen zoals scholen, gezondheidscentra en kantoorgebouwen zowel voor nieuwbouw- als renovatiesprojecten.

Strak ontwerp in drie varianten

De nieuwe oplossing is verkrijgbaar in drie verschillende toepassingen: het Step lessenaarsdak 5-25°, het Step zadeldak 25° en het Step zadeldak 5-25° met nokaansluiting. Dankzij de slanke steunbalken bieden de Step-oplossingen maximale daglichttoetreding en een minimalistisch ontwerp. "Dat de rijen zo dicht op elkaar liggen is een groot voordeel. Hierdoor ontstaat een groter glasoppervlakte en valt er dus nog meer daglicht naar binnen. En dat is mooi, want meer daglicht verbetert bijvoorbeeld de leerprestaties van kinderen op school," vertelt Ralph Westra, Adviseur bij VELUX Commercial.

Voordelen van de Step-oplossing

De Step-oplossing biedt verder dezelfde voordelen als alle VELUX modulaire lichtstraten zoals een hoge energie-efficiëntie, geprefabriceerde gootstukken die uitgebreid getest zijn op waterdichtheid en de mogelijkheid coatings en zonwering toe te passen, die de temperatuur en de hoeveelheid daglicht die binnenkomt reguleren. Gemotoriseerde ventilatie is een keuzeoptie, wat een (nog) betere beheersing van de binnentemperatuur en rookafvoer mogelijk maakt. De geïntegreerde kettingmotor zorgt daarbij dat er geen zichtbaar verschil is tussen de vaste en ventilerende modules wanneer deze gesloten zijn, waardoor een strak design gewaarborgd is.

Welzijn en productiviteit vergroten in gebouwen

Gebouwen met voldoende daglicht en natuurlijke ventilatie dragen bij aan het welzijn van de gebruikers. Het binnenklimaat verbetert met de nieuwe VELUX Step-oplossing doordat er meer daglicht en frisse lucht het gebouw binnenkomt. En dat komt ook de gebruikers ten goede: mensen zijn tot 6% productiever wanneer zij zicht hebben op de buitenwereld en hun mentale prestaties verbeteren tot wel 15%1). Niet alleen de prestaties, maar ook het leervermogen en de groeicurve die mensen (en kinderen) doormaken vergroten hierdoor. Goed ventileren verlaagt bovendien het risico op allergieën.

Eenvoudige montage het hele jaar door

Omdat de VELUX Step-oplossing geprefabriceerd is, vindt de montage onder alle weersomstandigheden snel en eenvoudig plaats. De unieke scharnierbeugel, het klemsysteem en de geprefabriceerde afdekkappen en gootstukken garanderen daarnaast een veilige montage.

Hier leest u meer over VELUX modulaire lichtstraten en de VELUX Step-oplossing.

Of bekijk de video hieronder:

download
Step-oplossing VELUX modulaire lichtstraten

1) 5 Heschong Mahone Group (2003) Windows and Offices: A Study of Office Worker Performance and the Indoor Environment: http://h-m-g.com/downloads/Daylighting/A-9_Windows_Offices_2.6.10.pdf

Over VELUX Commercial

VELUX Commercial is een divisie binnen de VELUX Groep verantwoordelijk voor een breed productaanbod van industriële plat dak oplossingen, tot oplossingen voor rook-, lucht- en warmte ventilatiesystemen tot geprefabriceerde modulaire lichtstraten. VELUX Commercial omvat de organisaties Wasco, Vitral, JET en VELUX modulaire lichtstraten waar bijna 1.200 mensen in dertien landen werken in verkoop, productie en administratie. Kijk voor meer informatie op: commercial.velux.nl.

De VELUX Groep is onderdeel van de VKR Holding A/S , een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2018 had de VKR Holding een totale omzet van 2,6 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 118 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit.