De Meern,
11
januari
2018
|
14:00
Europe/Amsterdam

VELUX en het Longfonds slaan handen ineen voor gezonde lucht en longen

Gedeelde passie voor gezonde (binnen)lucht vormt de basis van de samenwerking

Samenvatting

VELUX Nederland is per 10 januari 2018 officieel bedrijfsvriend van het Longfonds. Als vriend van het Longfonds draagt VELUX Nederland bij aan onderzoek naar gezonde lucht en gezonde longen. Dat onderzoek is hard nodig, want hoewel ademen voor de meeste mensen heel gewoon is, zijn er in Nederland een miljoen mensen met een longziekte. Voor hen is ademhalen een terugkerende of voortdurende strijd. VELUX Nederland is dan ook zeer verheugd met de samenwerking met het Longfonds en strijdt voor gezonde lucht en longen.

“Ons doel is om iedereen in Nederland in een gezonde omgeving te laten wonen, werken en leren,” zegt Michel Sombroek, algemeen directeur bij VELUX Nederland. “Gezonde binnenlucht en voldoende ventilatie zijn daar een belangrijk onderdeel van, maar niet altijd vanzelfsprekend. Dat willen we veranderen. De samenwerking met het Longfonds voelde voor ons daarom heel natuurlijk. Samen met deze organisatie bevorderen we de bewustwording over het belang van gezonde binnenlucht.”

Bewustwording van gezonde lucht
Per dag ademen mensen gemiddeld zo’n 20.000 keer en krijgen daardoor ongeveer 10.000 liter lucht binnen. Mensen met een longziekte merken het als eerste wanneer zij ongezonde lucht inademen. Maar vieze lucht is voor iedereen ongezond, ook voor mensen met gezonde longen. Het Longfonds investeert niet alleen in bewustwording van het belang van gezonde lucht, maar ook in onderzoek naar loangziekten. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van kapotte longen.

“De samenwerking met VELUX Nederland helpt ons om in 2018 nog meer onderzoek te doen,” zegt Silke Veurink, coördinator bedrijvennetwerk van het Longfonds. “Het is mooi om te zien dat onze gezamenlijke doelen ons bij elkaar hebben gebracht. Samen met VELUX Nederland zetten we ons in voor gezonde lucht en gezonde longen.”

Grootste koor van Nederland strijdt mee
In de strijd voor meer gezonde longen organiseert het Longfonds op zaterdag 17 februari ‘ADEMNOOT’ in het Klokgebouw in Eindhoven. Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley en duizenden andere zangliefhebbers vormen samen het grootste koor van Nederland. Onder leiding van orkestleider Stephan Geusebroek laat heel zingend Nederland haar stem horen voor mensen met een longziekte. Wil je meer weten over ‘ADEMNOOT’ of wil je ook jouw stem laten horen tijdens het concert? Kijk dan op https://www.longfonds.nl/help-mee/ademnoot-2018.

Over VELUX Nederland

Al meer dan 75 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 9.500 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2016 had de VKR Holding een totale omzet van 2,4 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 155 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.