De Meern,
02
oktober
2017
|
07:55
Europe/Amsterdam

VELUX geeft spinningzaal extra licht, lucht en ruimte

Spinningclub BEAktief start het nieuwe seizoen in een nieuw en fris jasje

Samenvatting

Fietsen onder een heldere hemel zonder de ongemakken van hevige wind of regen: het kan sinds kort bij spinningclub BEAktief uit Woerdens Verlaat. Door de donatie van daglichtspecialist VELUX werd het mogelijk om in de spinningzaal een gezond binnenklimaat te creëren door het dak te voorzien van maar liefst zes dakramen. Daardoor kunnen bezoekers nu genieten van volop daglicht en frisse lucht tijdens het spinnen. 

Een verbouwing van vier maanden was nodig om de spinningzaal van Indoor Cycling Club BEAktief een compleet nieuw uiterlijk te geven. Inmiddels heeft de sportzaal zes VELUX dakramen met buitenzonweringen gekregen, zijn de wanden opgeknapt en ligt er een nieuwe vloer. “De ruimte was voorheen vrij donker en benauwend maar is nu een oase van licht en ruimte,” vertelt Irma Langelaan, eigenaar van BEAktief. “In het VELUX Daglicht Advies Centrum hebben we samen met de adviseurs en onze aannemer Niesing bouwbedrijf bepaald wat de mooiste oplossing zou zijn. Uiteindelijk besloten we het dak weer in oude staat te herstellen. Dit vergrootte de ruimte en dankzij de zonwering houden we met één druk op de knop overdag de warmte buiten. Ook kunnen we nu voldoende frisse lucht binnenlaten door de dakramen te openen. Tijdens een intensieve spinningsessie is dat echt ontzettend fijn!”

BEAktief kreeg de nieuwe dakramen cadeau van VELUX, die in het kader van haar 75ste verjaardag zelf cadeautjes uitdeelde. Iedereen kon een sportclub opgeven die het verdiende geheel gratis lichter, comfortabeler en gezonder te worden. Uit de ruim 250 reacties koos de jury van VELUX Nederland voor BEAktief.

De spinning ruimte was voorheen vrij donker en benauwend maar is nu een oase van licht met voldoende frisse lucht.   
Irma Langelaan, mede-eigenaar BEAktief

Complete metamorfose
De twee eigenaars Irma Langelaan en Erwin Klein hadden vorig jaar al zelf een start gemaakt met het vernieuwen van de spinningzaal. Zo lieten ze alle oude spinning-fietsen vervangen. Toen de club ook het lage plafond en de ruimte onder handen wilde nemen, bleek daar geen budget meer voor. “De donatie van VELUX kwam dan ook als geroepen, net als de vele vrijwilligers die ons hebben geholpen bij de maandenlange verbouwing,” aldus een enthousiaste Irma. “Inmiddels is de verbouwing af. We kunnen gerust spreken van een complete metamorfose.”

Kijk voor meer informatie over Indoor Cycling Club BEAktief op www.beaktief.nl.

Over VELUX Nederland

Al meer dan 75 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 9.500 medewerkers in verkoop- en productie maatschappijen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2016 had de VKR Holding een totale omzet van 2,4 miljard en de VELUX FOUNDATIONS keerde voor 155 miljoen aan liefdadigheidsdonaties uit.Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.