30
januari
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

VELUX Groep hoofdsponsor van CEV EK volleybal mannen 2013


De CEV (Confédération Européenne de Volleyball) en de VELUX Groep zijn een overeenkomst aangegaan voor het hoofdsponsorschap van het komende CEV Europees Kampioenschap volleybal voor mannen 2013 in Denemarken en Polen.

Het belooft een groots evenement te worden van 20 tot en met 29 september 2013, wanneer de beste volleybalteams uit Europa de kampioenschap-wedstrijden in Polen en Denemarken spelen. En de sponsorovereenkomst die onlangs is aangegaan met de VELUX Groep kan het Europees Kampioenschap een totaal andere dimensie geven.

"We zijn zeer verheugd met het partnerschap dat we zijn aangegaan met de VELUX Groep, vooral omdat dit bedrijf een lange ervaring heeft in het sponsoren van

VELUX Euro Volley 2013 logo 180px.jpg
grote sportevenementen die regelmatig zijn uitgegroeid tot een groot succes", zegt CEV President André Meyer."Met deze sponsorovereenkomst hebben we er nog meer vertrouwen in dat Eurovolley 2013 in Denemarken en Polen het aanzien van het Europees Kampioenschap tot ongekende hoogten zal laten stijgen, waarmee ook de toon voor de volgende edities in de komende jaren wordt neergezet".
 
Het CEV European Championship Volleyball Men vindt plaats van 20 tot en met 29 september 2013 in Polen en Denemarken. De televisierechten zullen naar verwachting worden verkocht aan ongeveer 100 landen.
 
Nieuwe naam voor toernooi
De sponsoring door de VELUX Groep brengt een verandering met zich mee in de officiële benaming van het voornaamste Europese volleybalevenement dat vanaf vandaag de naam ‘2013 CEV VELUX Volleyball European Championship Men, Final Round’ zal dragen.
 
De VELUX Groep, die al hoofdsponsor is van de VELUX EHF Men’s Champions League Handball, is zeer verheugd om nog een ander internationaal sportevenement te kunnen sponsoren. "Volleybal is enorm populair in veel van onze belangrijkste markten. De sponsoring van de CEV Volleyball European Championship Men in 2013 is een mooie gelegenheid om onze sponsorportfolio uit te breiden met een sport die energiek, gepassioneerd en één van de meest gespeelde sporten ter wereld is, "zegt Michael K. Rasmussen, Marketing Director van de VELUX Groep.
 
Het volleybal sponsorschap loopt vanaf nu tot en met het einde van het Europees Kampioenschap op 29 september 2013.
 Servië viert EK overwinning 2011 280px.jpgteams in actie 280px.jpg

 
Over CEV VELUX Volleyball European Championship – Men, Final Round

·         De wedstrijden worden gespeeld in zowel Polen als Denemarken op een basis van co-hosting. Het toernooi zal eindigen in Denemarken, waar de halve finales en finales worden gespeeld in Parken, het Deense nationale stadion in Kopenhagen.
·         Servië is de huidige Europees kampioen en Rusland de Olympisch kampioen.
·         Groep A bestaat uit Denemarken, Italië, Wit-Rusland en de winnaar van de play-off tussen Griekenland en België. Deze wedstrijden worden gespeeld in Odense, Denemarken.
·         Groep B bestaat uit Frankrijk, Slowakije, Polen en de winnaar van de play-off tussen Turkije en Letland. Deze wedstrijden worden gespeeld in Gdansk, Polen.
·         Groep C bestaat uit Servië, Finland, Nederland en de winnaar van de play-off tussen Kroatië en Slovenië. Deze wedstrijden worden gespeeld in Herning, Denemarken.
·         Groep D bestaat uit Rusland, Duitsland, Tsjechië en Bulgarije. Deze wedstrijden worden gespeeld in Gdynia, Polen.
 
Het CEV VELUX Volleyball European Championship Men kan gevolgd worden via www.cev.lu en www.eurovolley2013.dk 
 
Bekijk het interview met Michael K. Rasmussen, Marketing Director van de VELUX Groep en Mikael Trolle, Director Danish Volleyball Federation hier.   


d