De Meern,
01
maart
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

VELUX helpt huiseigenaren slim renoveren met virtual reality app MyDaylight

App visualiseert effect van daglicht in huis in 360˚ en virtual reality

Samenvatting

Met je laptop op schoot of door een VR-bril een virtuele rondgang maken door je huis zoals het eruit ziet na een geplande renovatie: het kan vanaf vandaag met ‘MyDaylight’ van VELUX, ’s werelds eerste app voor het visualiseren van daglicht in woningen. Met de app kunnen huiseigenaren zelf onder meer afmetingen van vloeren, plafondhoogtes en de helling van het dak van hun (toekomstige) woning instellen. Vervolgens is binnen tien minuten in een digitale simulatie in 360˚ of virtual reality te zien hoe het ontwerp uitpakt voor de hoeveelheid daglicht in huis.

VELUX ontwikkelde de app als hulpmiddel voor het groeiend aantal huiseigenaren dat met een renovatie of verbouwing meer ruimte willen creëren en/of de waarde van hun huis willen verhogen. Zij zoeken daarbij steeds vaker naar online ondersteuning en inspiratie. Europeanen besteedden in 2016 maar liefst 377 miljard euro aan renovatieprojecten. MyDaylight geeft hen de mogelijkheid om hun ontwerp daarvoor geheel naar eigen smaak te maken.

Digitaal experimenteren
“Veel mensen die hun huis willen veranderen, hebben moeite om hun idee om te zetten in een concreet ontwerp,” vertelt Jarl Langerak, directeur marketing & communicatie bij VELUX Nederland. Met de app brengt VELUX huiseigenaren een stap dichter bij het huis dat ze voor ogen hebben. De visualisaties maken hun idee haast tastbaar. Zo overbrugt de app de kloof tussen voorstellingsvermogen en implementatie.

Met de app kunnen huiseigenaren vrij experimenteren met hun ideeën voor een renovatie. Parameters zoals de afmetingen van vloeren, de plafondhoogte, de helling van het dak, de precieze plek van ramen en de inrichting van kamers zijn stuk voor stuk instelbaar. Als app is MyDaylight altijd en overal beschikbaar, bijvoorbeeld tijdens het online winkelen en zoeken naar inspiratie.“Er is geen beter moment voor een app zoals deze,” aldus Jarl. “De renovatiemarkt zit volop in de lift nu steeds meer mensen inzien dat dakramen en lichtere kamers de waarde van je huis aanzienlijk verhogen. Meer ruimtelijkheid heeft een bewezen, rechtstreeks effect op het gevoel van comfort en welzijn. Dat zie je ook terug in de prijs van een huis.”

De MyDaylight app is vanaf 1 maart gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl/mydaylight.

Meer daglicht in vijf stappen
Creëer je eigen daglichtontwerp in nog geen 10 minuten en ervaar je toekomstige kamer via de volgende stappen.

1. Download de MyDaylight app.
2. Ontwerp je ruimte door gegevens in te voeren zoals de afmetingen van je vloer, de dakhelling en meubels.
3. Maak verschillende daglichtontwerpen door met de grootte en positie van de ramen te experimenteren.
4. Binnen enkele minuten is je persoonlijke daglichtsimulatie beschikbaar.
5. Met de simulatie op je telefoon kun je je zelf ontworpen ruimte zowel in 360° als in virtual reality ervaren. Met een VR-bril op krijg je het gevoel alsof je midden in de kamer staat die je net hebt gecreëerd. Niet helemaal tevreden? Geen probleem: je kunt eindeloos experimenteren met scenario's en ontwerpen en net zoveel simulaties maken als je wilt. Tijd en verbeelding zijn je enige grenzen.

Over VELUX Nederland

Al meer dan 75 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 9.500 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2016 had de VKR Holding een totale omzet van 2,4 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 155 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.