De Meern,
26
augustus
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

VELUX introduceert een nieuwe generatie glazen lichtkoepels voor platte daken

Samenvatting

VELUX kondigt zijn nieuwe en uitgebreide assortiment glazen lichtkoepels voor platte daken aan. Dit is een nieuwe generatie innovatieve ramen met een minimalistisch ontwerp bestaande uit glas van rand tot rand, die het bestaande assortiment lichtkoepels voor platte daken van VELUX aanvult.

Inspelend op de steeds veranderende behoeften van huiseigenaren, lanceert VELUX een daklicht met vlak glas en een daklicht met gebogen glas met een minimalistisch en modern design. Deze unieke en innovatieve ramen bieden een ongestoord uitzicht op de hemel, zorgen voor nog meer daglicht in huis en zijn een gewild pronkstuk voor elke hedendaagse woning.

Een uniek, nieuw ontwerp van ramen voor platte daken

De nieuwe glazen lichtkoepels hebben een uniek ontwerp bestaande uit glas van rand tot rand, waarmee maar liefst 52% meer daglicht de woning binnen schijnt in vergelijking met de vorige generatie ramen voor platte daken. Warmtewerende en verduisterende rolgordijnen kunnen op een discrete manier in de basisconstructie worden geplaatst tussen de onderste plaat en het buitenste glas. Zo komt het daglicht, het design of het uitzicht niet in het gedrang wanneer de zonwering niet wordt gebruikt.

Onze nieuwe glazen daklichten zijn ontworpen voor meer comfort, energie-efficiëntie, maximaal daglicht en frisse lucht in huis - precies de zaken die mensen graag in huis hebben vandaag de dag. Met meer daglicht, een beter binnenklimaat en het naadloos ontwerp kunnen huiseigenaren meer van buiten naar binnen halen. 

 
Anna Palner Kloch, Productmanager bij VELUX

Belangrijkste voordelen voor huiseigenaren

De glazen lichtkoepels zijn ideaal voor renovaties van platte daken en nieuwbouwprojecten. Met een state-of-the-art afwerking verlenen de ramen na installatie een moderne esthetiek. Het raam met gebogen glas biedt ook een onbelemmerd uitzicht en uitstekende regenwaterafvoer met het unieke CurveTech-design.

De nieuwe generatie glazen lichtkoepels van VELUX hebben uitstekende energieprestaties en een optimale thermische isolatie dankzij de ThermoTechnologyTM, EPS-isolatie en een laag geplaatste beglazing. De lichtkoepels zijn compatibel met VELUX ACTIVE met NETATMO en bediening via de VELUX-app, waardoor smarthome-integratie en de bediening een fluitje van een cent is. Bovendien biedt het design een uitstekende geluidsreductie, hetgeen dat zowel een gezonder als een stiller binnenklimaat creëert.

De ramen beschikken ook over een aantal belangrijke veiligheidsvoorzieningen. Het gelaagde glas aan de binnenzijde voorkomt aanzienlijke breukpogingen. Het buitenglas is gehard met afdichtingsmiddel, waardoor het dakraam zelfs onder de zwaarste weersomstandigheden veerkrachtig is.

Belangrijkste voordelen voor montagebedrijven

Het raam (met een garantie van 10 jaar) heeft een robuuste kwaliteit en gebruiksgemak voor montagebedrijven dankzij de volgende geoptimaliseerde montagekenmerken:

  • Inschroefmoeren om het raam veilig en probleemloos met een kraan naar het dak te hijsen
  • Voorgeboorde gaten en één torxmaat voor alle schroeven om tijd te besparen
  • Accessoires op zonne-energie, zonder kabels
  • Ingebouwde motor en vooraf gekoppelde wandschakelaar en regensensor
  • Vooraf vervaardigde, bijpassende voeringen voor een moeiteloze binnenafwerking van topkwaliteit
  • Bestellingen komen in aanmerking voor VELUX Rewards. Kijk op velux.nl/rewards voor meer informatie.

De lichtkoepel met vlak glas is beschikbaar vanaf 628,10 EUR excl. BTW en de lichtkoepel met gebogen glas vanaf 752,90 EUR excl. BTW. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl/lichtkoepel.

Beeldmateriaal is te downloaden via www.velux.nl/downloads.

Boilerplate

Al bijna 80 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 11.500 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan 40 landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2019 had de VKR Holding een totale omzet van 2,9 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 178 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.