29
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

VELUX introduceert renovatiegootstuk voor eenvoudige vervanging van dakramen

Vervanging oude dakramen bespaart energie en verhoogt wooncomfort

?Met het speciaal door VELUX ontwikkelde renovatiegootstuk is het één-op-één vervangen van een ouder dakraam door een nieuw VELUX dakraam in dezelfde maat nog eenvoudiger geworden. Met het VELUX renovatiegootstuk kan het nieuwe dakraam op het oude inbouwniveau worden gemonteerd zonder concessies te doen aan de isolatiewaarden. De extra isolatiekraag in het renovatiegootstuk zorgt ervoor dat de isolatiewaarde van het dakraam op hetzelfde niveau (1,4 W/m²K) wordt gebracht als bij montage van een nieuw VELUX dakraam op het huidige inbouwniveau. Doordat het nieuwe dakraam op dezelfde hoogte in het dak wordt gemonteerd als het oude dakraam kan de bestaande interieuraftimmering gewoon in tact blijven. Dit bespaart aanzienlijk in montagetijd.  
Eenvoudige en snelle vervanging
Door de perfecte aansluiting van het VELUX renovatiegootstuk op de bestaande situatie hoeft het vervangen van een dakraam niet veel tijd meer te kosten. Het nieuwe dakraam kan op dezelfde hoogte in het dak worden gemonteerd als het oude dakraam. Door de extra isolatiekraag in het renovatiegootstuk wordt de isolatie tussen het nieuwe dakraam en het dak hersteld en de isolatiewaarde op hetzelfde niveau (1,4 W/m²K) gebracht als wanneer er in een nieuwe situatie een nieuw dakraam wordt geplaatst. De bestaande interieuraftimmering rondom het dakraam hoeft hierdoor in veel gevallen niet te worden aangepast of vervangen, wat tijd en geld scheelt. Het renovatiegootstuk is verkrijgbaar voor geprofileerde en vlakke dakbedekkingmaterialen.
 
VELUX dakraam voor en na vervanging 580px.jpgEnergiebesparing
De laatste 20 jaar is er steeds meer aandacht gekomen voor wooncomfort en het binnenklimaat van woningen. Hierbij gaat het niet meer alleen om het plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer, maar ook energiebesparende maatregelen. Het extra isoleren van muren en daken of het vervangen van glaselementen en ramen wordt bij renovatie steeds vaker meegenomen. Ook wordt hierbij steeds vaker gedacht aan het vervangen van oude dakramen op zolder. Een goede ontwikkeling want een nieuw VELUX dakraam isoleert tot bijna driemaal beter dan een dakraam van 20 jaar oud, is standaard voorzien van HR++ beglazing, is onderhoudsvriendelijker en is comfortabeler te bedienen bijvoorbeeld elektrisch op zonne-energie.
 
Meer informatie over vervangen treft u aan op www.velux.nl/vervangen. 


d