De Meern,
09
maart
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

VELUX koepel gebogen glas wint prestigieuze iF DESIGN AWARD

Eerste koepel ter wereld met gebogen edge-to-edge glas wint wederom Design Award

Samenvatting

De VELUX lichtkoepel met het innovatieve CurveTech™ design is bekroond met een prestigieuze iF DESIGN AWARD 2018 in de categorie Building Technology. Dit baanbrekende product overtuigde de 63-koppige jury van onafhankelijke, internationale experts met zijn visueel aantrekkelijke, functionele en technologisch geavanceerde ontwerp.

De toonaangevende VELUX koepel gebogen glas is de eerste ter wereld met gebogen edge-to-edge glas. Door deze innovatieve bolling van het glas stroomt water eenvoudig weg, waardoor de koepel geschikt is voor volledig platte (0-graden) daken. Het stijlvolle ontwerp is daarnaast perfect voor installatie in zichtbare delen van woon- en kantoorgebouwen en ideaal voor architecten, aannemers en huiseigenaren die hoge eisen stellen aan esthetiek en design.

"Met dit gebogen glasontwerp wilden wij de lichtkoepel opnieuw uitvinden en een uitzonderlijke combinatie van ontwerp en functionaliteit bieden", zegt Jolanda de Gooijer, Product Groep manager van VELUX Nederland. "We zijn dan ook zeer verheugd met de iF DESIGN AWARD, die erkent dat we ons doel hebben bereikt."

Hoge kwaliteit en innovatief design
De koepel gebogen glas heeft door de hybride opbouw een veel hogere energie-efficiëntie en regengeluidreductie dan vergelijkbare producten en komt in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. De ventilerende INTEGRA® koepel gebogen glas zorgt in combinatie met verschillende bijpassende raamdecoratie- en zonweringsproducten tevens voor een gezond binnenklimaat onder het platte dak.

Over de iF DESIGN AWARD
Al 65 jaar is de iF DESIGN AWARD een wereldwijd erkend handelsmerk voor uitmuntende ontwerpen. Met 6.402 inzendingen uit 54 landen heeft de iF DESIGN AWARD in dit jubileumjaar een recordaantal inzendingen ontvangen. Nooit eerder zijn zoveel producten en ontwerpen in de competitie opgenomen.

Kijk voor meer informatie over de If DESIGN AWARD op: https://ifworlddesignguide.com/

download
VELUX koepel gebogen glas
Over VELUX Nederland

Al meer dan 75 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 9.500 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2016 had de VKR Holding een totale omzet van 2,4 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 155 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.