De Meern,
03
maart
2017
|
08:00
Europe/Amsterdam

VELUX lanceert kwaliteitscontroles voor erkende verwerkers

Samenvatting

Samen met Keurhuis Nederland en SKG-IKOB Certificatie start VELUX Nederland met een onafhankelijke praktijktoets om de kwaliteit van het inbouwen van dakramen te waarborgen. Dit geeft de consument zekerheid over de juiste inbouw van VELUX dakramen. VELUX Nederland is hiermee de eerste en enige dakramenfabrikant die, tijdens het inbouwproces, op grote schaal kwaliteitscontroles uit laat voeren.

Consumenten die op zoek zijn naar een montagebedrijf voor het plaatsen van daglichtoplossingen, kunnen op de website van VELUX Nederland in contact komen met door VELUX erkende regionale dakspecialisten, de VELUX Montagepartners. De Montagepartner bezoekt de consument en plaatst op aanvraag VELUX dakramen. Met de praktijktoetsen van Keurhuis Nederland en SKG-IKOB Certificatie krijgt de consument zekerheid over de juiste kwalitiatieve inbouw.

VELUX Nederland focust zich al langer op het vergroten van de betrouwbaarheid en kwaliteit van de bij haar aangesloten bedrijven. Zo is, om in aanmerking te komen voor het VELUX Montagepartnerschap, de deelname aan een speciale inbouwtraining reeds verplicht. “De dakspecialisten leren tijdens de training de fijne kneepjes van het inbouwen van dakramen en de relevante eisen uit het Bouwbesluit in relatie tot dakramen. Om vast te stellen dat alle kennis ook in de praktijk juist wordt toegepast hebben wij de handen ineen geslagen met Keurhuis Nederland en SKG-IKOB Certificatie. Gezamenlijk gaan wij jaarlijks ruim 250 kwaliteitscontroles uitvoeren op gespecialiseerde aannemers en vastgoedobjecten,” licht Michel Sombroek, algemeen directeur van VELUX Nederland toe.

Jaarlijkse onafhankelijke inspectie
“De onafhankelijke en steekproefsgewijze jaarlijkse praktijkcontroles zorgen voor een extra kwaliteitsimpuls, waarmee wij de consument optimale zekerheid en vertrouwen willen bieden. Door iedere VELUX Montagepartner met vaste regelmaat te controleren, garanderen wij niet alleen een kwaliteitsproduct, maar ook een kwaliteitsmontage met als belangrijkste doel een tevreden consument,” aldus Michel Sombroek.

Iedere bij VELUX Nederland aangesloten Montagepartner zal in de praktijk jaarlijks door een inspecteur van het Keurhuis worden gecontroleerd. Dit gebeurt op basis van de objectieve en aan het Bouwbesluit gerelateerde eisen van de uitvoeringsrichtlijn URL 1112, de door de dakraamfabrikanten gezamenlijk opgestelde richtlijn voor het inbouwen van dakvensters en de aanvullende verwerkingsrichtlijnen van VELUX Nederland. Hierin staat onder andere omschreven hoe de dakonderbreking gemaakt moet worden, wat de eisen zijn aan de verankering en het waterdicht afwerken van het dakvlak en hoe een dakraam goed geïsoleerd en tochtvrij wordt ingebouwd.

Over VELUX Nederland

Al 75 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat het assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 9.500 medewerkers in verkoopmaatschappijen en productievestigingen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van stichtingen en familie. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.

Over Keurhuis Nederland
Keurhuis Nederland is sinds 2002 uw betrouwbare partner in vastgoedinspecties. De zorg om uw vastgoed staat bij ons voorop, zowel bij de bouw, het beheer en de aankoop. Keurhuis Nederland is een zusterorganisatie van SKG-IKOB Certificatie. De kennis van kwaliteitsborging, het keuren en onderzoeken van bouwmaterialen en het uitvoeren van specialistische inspecties van alle bouwdelen zorgt voor het uitmuntende kwaliteitsniveau van onze diensten. Samen met SKG-IKOB Certificatie voeren wij jaarlijks zo’n 4000 inspecties uit op vastgoedobjecten en bouwplaatsen, voor VvE’s, woningcorporaties en scholen. Kijk voor meer informatie op: http://www.keurhuisnederland.nl.

Over SKG-IKOB
SKG-IKOB Certificatie is dé certificatie-instelling voor de bouw- en vastgoedsector. De behoefte aan zekerheid bij het bouwen en beheren van woningen en gebouwen groeit met de dag. SKG-IKOB Certificatie voorziet daarin met een compleet dienstverleningspakket voor kwaliteitsborging en kwaliteitsbeheersing. SKG-IKOB Certificatie heeft ruim vijftig jaar ervaring met het attesteren en certificeren van producten, processen en systemen en het ontwikkelen en uitvoeren van (branche)erkenningsregelingen. Daarnaast voert SKG-IKOB Certificatie bouwplaatsinspecties uit en beschikken wij over eigen laboratoriumfaciliteiten. SKG-IKOB Certificatie verzorgt vrijwel alle certificaten en keurmerken in de bouw- en vastgoedwereld en biedt u ‘one-stop-shopping’ in bouw- en vastgoedcertificering, waaronder VCA, ISO-9001, KOMO en Milieu (ISO-14001). Kijk voor meer informatie op: www.skgikob.nl.