13
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

VELUX lichtkoepel in Eigen Huis en Tuin op RTL4

Onder leiding van Eigen Huis & Tuin en de Dakraamexpert uit Barneveld werd de donkere woonkamer van de familie Boerleider-Stam omgetoverd tot een lichte, frisse ruimte. Ze kregen twee elektrisch te openen lichtkoepels van VELUX.

?VELUX lichtkoepels verbeteren wooncomfort en sfeer met daglicht en frisse lucht

VELUX lichtkoepel in Eigen Huis en Tuin op RTL4

Onder leiding van klusexpert Thomas Verhoef, presentatrice Quinty Trustfull en de Dakraamexpert uit Barneveld werd de donkere woonkamer van de familie Boerleider-Stam omgetoverd tot een lichte, frisse ruimte. Ze kregen twee elektrisch te openen lichtkoepels van VELUX in hun uitbouw geplaatst inclusief plissé gordijnen en spotjes en ze zijn erg enthousiast over het eindresultaat. “Als je de woonkamer inloopt, zie je meteen het verschil. Door het daglicht lijkt de kamer gewoon groter,” vertelt Krista Stam. “Daarnaast zijn ze met de afstandsbediening eenvoudig te bedienen voor een goede ventilatie.”

Donkere woonkamerDe jaren ’90 woning van Krista Stam en haar vriend Foster Boerleider in Amstelveen is de afgelopen periode flink opgeknapt. Alleen de woonkamer was door de uitbouw nog erg donker. Daarom kozen ze ervoor om twee lichtkoepels in hun uitbouw te laten plaatsen. Ze zijn erg enthousiast over het eindresultaat. “Voorheen hadden we in de uitbouw meestal een lamp aan, maar dat is nu niet meer nodig,” aldus Krista.

Voorsituatie AmstelveenNasituatie Amstelveen

Daglicht en frisse luchtKrista is niet alleen te spreken over de lichtinval van de koepel, ook het gebruiksgemak valt haar op. “De koepels zijn eenvoudig elektrisch te bedienen met een afstandsbediening. Daarmee kun je van tien meter afstand de koepels, de bijpassende plissé gordijnen en de verlichtingsspotjes bedienen. Door de koepels te openen, kun je de kamer ventileren zonder op de tocht te zitten. En door de regensensor gaan de koepels automatisch weer dicht als het begint te regenen.”

Dwarsdoorsnede lichtkoepel

De VELUX lichtkoepels zijn voorzien van een extra glaselement. Hierdoor isoleren de lichtkoepels zeer goed. “We kunnen nu vanaf de bank vliegtuigen spotten, maar we hebben er geen extra geluidsoverlast van. En omdat de lichtkoepels voorzien zijn van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®, zijn we ook niet bang voor onverwachte bezoekers.”
 
Bekijk het item
 

VELUX lichtkoepelactieZelf ook meer daglicht onder het platte dak? Schaf nu de elektrische lichtkoepel van VELUX aan en ontvang een elektrisch plissé gordijn (t.w.v. 400 euro) gratis!

Kijk voor meer informatie op www.velux.nl/lichtkoepelactie.
 


d
?Politiekeurmerk Veilig Wonen®Wist u dat de VELUX lichtkoepel getest in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen?Lees meer over de lichtkoepel