De Meern,
01
maart
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

VELUX maakt zelf je zolder verbouwen eenvoudiger met MyDaylight app

App visualiseert ontwerp voor verbouwing in 360˚ en virtual reality

Samenvatting

Een hoger plafond, een dakkapel of extra (grote) ramen: slimme ingrepen leveren al snel meer daglicht op in huis en zijn daarmee een waardevolle investering. Het perfecte ontwerp voor een verbouwing is nu nog eenvoudiger zelf te maken met de speciale daglichtapp ‘MyDaylight’ van VELUX. Aan de hand van een digitale 360˚ simulatie of virtual reality toont de app levensecht hoe een kamer er na de verbouwing of renovatie uit komt te zien. MyDaylight is vanaf vandaag in het Nederlands gratis beschikbaar in de Apple en Google Play Store.

“Deze app is ideaal voor huiseigenaren die moeite hebben om hun ideeën voor een zolderverbouwing te vertalen naar een concreet ontwerp,” vertelt Jarl Langerak, directeur marketing & communicatie bij VELUX Nederland. MyDaylight stelt mensen in staat om in volle vrijheid te experimenteren met zaken als de grootte en positie van ramen. Binnen tien minuten toont de app hoe een ontwerp uitpakt ten aanzien van de hoeveelheid natuurlijk licht in huis. “Tijd en verbeelding zijn vanaf nu je enige grenzen als zelf-ontwerper,” aldus Langerak.

Levensechte weergave in tien minuten
Bijzonder aan de app is onder meer de nauwkeurigheid ervan. Parameters zoals de afmetingen van vloeren, de plafondhoogte, de helling van het dak, de precieze plek en grootte van ramen en de inrichting van kamers zijn stuk voor stuk heel precies instelbaar. Een levensechte weergave toont hoe het ontwerp het binnenvallende daglicht verandert.“Nu de dagen weer langzaam langer worden, merken mensen vaak hoezeer daglicht bijdraagt aan een ruimtelijk gevoel in een kamer,” aldus Langerak. “Die ruimtelijkheid heeft een rechtstreeks effect op het gevoel van comfort en welzijn. Dakramen en lichtere kamers dragen niet alleen bij aan je eigen woongenot, ze verhogen ook de waarde van je huis. Wij juichen het toe als mensen zelf aan de slag willen met daglichtoplossingen. Met deze app kan iedereen zijn verbouwingsdromen visualiseren en vervolgens waarmaken.”

De MyDaylight app is vanaf 1 maart gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl/mydaylight

Meer daglicht in vijf stappen

Creëer je eigen daglichtontwerp in nog geen 10 minuten en ervaar je toekomstige kamer via de volgende stappen.

1. Download de MyDaylight app.
2. Ontwerp je ruimte door gegevens in te voeren zoals de afmetingen van je vloer, de dakhelling en meubels.
3. Maak verschillende daglichtontwerpen door met de grootte en positie van de ramen te experimenteren.
4. Binnen enkele minuten is je persoonlijke daglichtsimulatie beschikbaar.
5. Met de simulatie op je telefoon kun je je zelf ontworpen ruimte zowel in 360° als in virtual reality ervaren. Met een VR-bril op krijg je het gevoel alsof je midden in de kamer staat die je net hebt gecreëerd. Niet helemaal tevreden? Geen probleem: je kunt eindeloos experimenteren met scenario's en ontwerpen en net zoveel simulaties maken als je wilt. Tijd en verbeelding zijn je enige grenzen.

Over VELUX Nederland

Al meer dan 75 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 9.500 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2016 had de VKR Holding een totale omzet van 2,4 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 155 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.