De Meern,
08
juni
2015
|
09:48
Europe/Amsterdam

VELUX medewerkers helpen mee aan verbouwing Leontienhuis

Gezond binnenklimaat essentieel in inloophuis

Stichting Leontien Foundation ontwikkelt op dit moment Het Leontienhuis. Op 5 juli wordt het huis feestelijk geopend terwijl de Tour de France passeert. Een bijzonder moment voor de winnares van de Tour de Féminin Leontien Zijlaard-van Moorsel waar haar grote droom, de realisatie van een inloophuis voor jonge mensen met een eetstoornis en hun naasten, letterlijk kruist met haar oude leven als professioneel wielrenster. Maar tot die tijd wordt hard gewerkt aan de verbouwing en inrichting van de monumentale boerderij. Ook de medewerkers van VELUX Nederland meldden zich bij de opzichter van Bébouw Midreth om hun handen uit de mouwen te steken en te zorgen dat het huis straks een gezond binnenklimaat heeft.

‘Samen strijden tegen eetstoornissen, op weg naar een gezonde toekomst!’, dat is het motto van de Stichting Leontien Foundation. Het Leontienhuis is voortgekomen uit de persoonlijke ervaring met eetstoornissen van ex-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel. Jarenlang heeft zij thuis vanaf de ‘keukentafel’ mensen geholpen. Haar grote droom was een inloophuis voor jonge mensen met een eetstoornis en hun naasten. In de monumentale boerderij ‘Nooit-gedacht’ in Zevenhuizen is een mooie locatie gevonden om het inloophuis te realiseren, maar daar is wel een grootscheepse verbouwing voor nodig. Met steun van tientallen sponsors is de compleet vervallen boerderij op een duurzame manier gerenoveerd.

Duurzame verbouwing met goed binnenklimaat
Alle vloeren en het hele dak zijn volledig vernieuwd en geïsoleerd. Ook zijn de grote open ruimtes veranderd in knusse kamers, waar de cliënten onder elkaar kunnen zijn en er allerlei activiteiten kunnen worden georganiseerd zoals Yoga of creatieve sessies. Om in deze ruimtes te zorgen voor een prettig binnenklimaat is voldoende daglicht, uitzicht en ventilatiemogelijkheden een voorwaarde. VELUX Nederland heeft hiervoor dakramen en toebehoren ter beschikking gesteld. Om ook te zorgen voor een duurzame opwekking van energie, zijn door Mijn Energiefabriek pv-panelen geleverd die met het Easy roof systeem van IRFTS Solar Solutions in het dak een geïntegreerde oplossing vormen met de VELUX dakramen.

Michel Sombroek,  algemeen directeur van VELUX Nederland over de bijdrage aan het Leontienhuis.
“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is al 50 jaar een fundamenteel onderdeel van onze bedrijfsvoering. Zo maken we alleen producten die zinvol zijn voor de maatschappij. En als stichting gerelateerd familiebedrijf draagt de VELUX Groep een groot deel van haar winst af aan haar stichtingen die jaarlijks miljoenen doneren aan diverse sociale, duurzame en wetenschappelijke werk- en onderzoeksvelden. Met deze sponsoring willen we helpen om een inspirerende positieve huiselijke en gezonde omgeving te creëren waar mensen zich op hun gemak voelen en wat hun herstel bevordert. Om ook fysiek een bijdrage te kunnen leveren hebben een aantal medewerkers zelf de daglichtsystemen ingebouwd.”
Michel Sombroek, algemeen directeur van VELUX Nederland over de bijdrage aan het Leontienhuis.

Teamwork
Sebastiaan Rijsterborgh die samen met 18 collega’s namens VELUX Nederland mee heeft geholpen met het inbouwen van de daglichtsystemen:

“Normaal zitten wij gewoon op kantoor, dus het was best even een omschakeling om nu daadwerkelijk bij het inbouwen betrokken te zijn. Maar de voldoening is erg groot. Om samen met je collega’s, maar ook met collega-bedrijven, mee te kunnen werken en een prachtig huis te zien ontstaan waar mensen straks worden geholpen door een team enthousiaste en hardwerkende vrijwilligers, is zeer dankbaar werk!”
Over Leontienhuis

Het Leontienhuis is een inloophuis voor mensen met een eetstoornis en hun naasten en voortgekomen uit de persoonlijke ervaring met eetstoornissen van ex-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel. Jarenlang heeft zij thuis vanaf de ‘keukentafel’ mensen geholpen. Haar grote droom was een inloophuis voor jonge mensen met een eetstoornis en hun naasten. Het Leontienhuis wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Leontien Foundation en financiële steun van onder meer bedrijven, fondsen en particulieren. Begin vorig jaar is een team van ervaringsdeskundige vrijwilligers onder leiding van een professional aan de slag gegaan. Het motto: ‘Samen strijden tegen eetstoornissen, op weg naar een gezonde toekomst!’ Na de verbouwing van de boerderij in Zevenhuizen hebben zij een eigen vaste plek om samen te komen. Op de dag van de opening, zondag 5 juli, passeert de Tour de France het Leontienhuis. Een bijzonder moment voor Leontien als winnares van de Tour de Féminin. Deze twee bijzondere gebeurtenissen worden gecombineerd tijdens een uniek evenement: Grand Départ Leontienhuis. Kijk voor meer informatie op: www.leontienhuis.nl of www.facebook.com/Leontienhuis

 

Over VELUX Nederland
Al meer dan 70 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat het assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren. Hieraan werken we met ongeveer 10.000 medewerkers in verkoopmaatschappijen en productievestigingen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van stichtingen en familie. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.