14
februari
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

VELUX Nederland ontvangt Financieel Gezond AwardDe internationale BouwBeurs in Utrecht bleek voor VELUX Nederland nog succesvoller dan vooraf gedacht. De daglichtspecialist introduceerde niet alleen de nieuwe generatie dakramen en de nieuwe modulaire lichtstraten, maar ontving ook nog een Graydon Financieel Gezond award.
   Michel Sombroek ontvangt Award 280px.jpgIedereen die vorige week de Bouwbeurs bezocht kon er niet omheen, VELUX Nederland introduceerde de nieuwe generatie VELUX dakramen. Tijdens de Internationale BouwBeurs ontving VELUX Nederland tevens van Graydon de Financieel Gezond award. Deze award toont aan dat VELUX Nederland tot de top van de financieel gezonde bedrijven in de bouwbranche in Nederland behoort. “We zijn trots op deze award. Hiermee kunnen we onze zakenrelaties aantonen dat wij een financieel gezond bedrijf zijn en dat ze verantwoord zaken met ons kunnen doen,” zegt Michel Sombroek, algemeen directeur VELUX Nederland.
 
Familiebedrijf met stichtingen
“Deze award is een logisch gevolg van hoe wij ondernemen. Om de doelstellingen van de VELUX Groep te realiseren, baseren we onze relatie met leveranciers op dialoog en samenwerking. En daar hoort correct financieel gedrag bij,” aldus Sombroek.  


 
De VELUX Groep heeft circa 10.000 werknemers en is eigendom van VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap die geheel in handen is van stichtingen en een familie. Sombroek: ”We herinvesteren in de branche om te zorgen dat we kunnen blijven groeien en floreren. Het grootste deel van het dividend van de VELUX Groep vloeit via de stichtingen die onze oprichter Villum Kann Rasmussen al in de jaren ’70 heeft opgezet terug naar de samenleving. Zo ondersteunen zowel de VELUX FOUNDATION als de VILLUM FOUNDATION grote projecten zonder winstoogmerk die een wetenschappelijk, cultureel, kunstzinnig of sociaal doel hebben. Daarnaast ondersteunen ze VELUX medewerkers die extra hulp nodig hebben. In 2011 deden de twee stichtingen 398 donaties met een totale waarde van 74,2 miljoen euro.”
 
Voorwaarden Graydon Financieel Gezond award
Er is een aantal strikte voorwaarden waaraan een organisatie moet voldoen, wil deze in aanmerking komen voor de Graydon Financieel Gezond award. Zo moet een bedrijf een positief kredietadvies krijgen en mag er een minimale kans op wanbetaling zijn. Dit oordeel is gebaseerd op een mix van factoren zoals omzetcijfers, jaarcijfers en het betaalgedrag. De informatie is afkomstig uit de Graydon bedrijvendatabase, die dagelijks wordt onderhouden, zodat zakenrelaties verzekerd zijn van de meest complete en actuele gegevens. Marcel van Es, CEO van Graydon: “Net zoals bij andere bedrijven is het in de bouwsector niet alleen belangrijk om mooie projecten of diensten op te leveren. Het is ook van belang dat zij zich op financiële wijze onderscheiden. Met de Financieel Gezond award van Graydon onderstreept VELUX Nederland haar financiële gezondheid als onderneming.”
 

Graydon Keurmerk 180px.jpg

Over Graydon
Graydon biedt zakelijke informatie die van cruciaal belang is voor elke organisatie die op een verantwoorde manier zaken wil doen. Informatie die ervoor zorgt dat bedrijven van elkaar zien of ze financieel gezond genoeg zijn om succesvol zaken te doen. Bedrijven en banken checken bij Graydon de kredietwaardigheid en betrouwbaarheid van deze bedrijven voordat zij besluiten tot een transactie of kredietverlening over te gaan. Zo kunnen zij zien of een bedrijf financieel gezond genoeg is om succesvol zaken te doen. Dat inzicht biedt vertrouwen. En vertrouwen is de basis voor goed
ondernemerschap. Ruim 11.000 bedrijven in Nederland baseren hun bedrijfsbeslissingen dagelijks op het kredietadvies en de incassodiensten van Graydon.
 


d