21
maart
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

VELUX Nederland opent vernieuwd trainingscentrum

Goed advies belangrijk voor extra verkopen en reduceren faalkostenDoor de economische crisis kiezen veel huiseigenaren momenteel niet voor verhuizen, maar eerder voor een verbouwing van de huidige woning. Om bewoners goed te kunnen adviseren over het verbouwen van hun zolder en deze in te richten als extra woonruimte, hebben montagebedrijven gespecialiseerde productkennis nodig. VELUX Nederland verzorgt daarom al bijna twee decennia producttrainingen waarbij de nadruk ligt op het informeren en adviseren van de klant. Ruim 15.000 professionals maakten al gebruik van deze mogelijkheid. De afgelopen maanden is een compleet nieuw trainingscentrum gebouwd in het bedrijfspand van VELUX Nederland in De Meern. Hierdoor zijn er nu nog meer mogelijkheden om de praktijk en theorie van alle VELUX producten te belichten.
 
Meer verkopen en minder faalkosten
Om consumenten goed te kunnen adviseren dienen verwerkers te beschikken over gespecialiseerde productkennis. In de trainingen die VELUX Nederland al bijna twee decennia verzorgt, ontvangen cursisten commerciële tips en krijgen ze beter inzicht in de bouwtechnische achtergrond van de VELUX producten. De VELUX trainingen zijn voorzien van het certificaat ‘Erkende Fabrikantenopleiding’ van Koninklijke Hibin. Dit certificaat biedt werkgevers nog meer zekerheid dat de door hen geïnvesteerde tijd besteed wordt aan kwalitatief goede opleidingen. Het helpt verwerkers hun klanten beter te adviseren en de montage van VELUX producten sneller en volgens de meest recente Uitvoeringsrichtlijn uit te voeren. Dit bevordert niet alleen de verkoop, maar vermindert de kans op faalkosten.
 
15.000 getrainde specialisten
De afgelopen jaren hebben al ruim 15.000 professionals een training gevolgd. De trainingen worden door VELUX Nederland kosteloos aangeboden en bestaan uit verkoopinformatie, een praktijkdeel en een uitgebreide rondleiding door het Daglicht Advies Centrum. Hier zijn vier verschillende zolderkamers voorzien van verschillende daglichtoplossingen, zoals dakramen, daglichtsystemen en dakkapellen en bijbehorende raamdecoratie te zien. Omdat ook onder aan- en uitbouwen vaak behoefte is aan meer daglicht, is de showroom vorig jaar uitgebreid met twee plat daksituaties met daglichtoplossingen, zoals lichtkoepels, lichtstraten en daglichtspots. Verwerkers kunnen de showroom zelf ook gebruiken om er hun klanten in rond te leiden en zo alle daglichtoplossingen te tonen en ze nog meer te inspireren. Inschrijven kan via www.velux.nl/training.

-------------------------------------------------------------------------------- 
Over Koninklijke Hibin
Koninklijke Hibin richt zich als brancheorganisatie voor de bouwmaterialenhandel op belangenbehartiging, advisering, cao en pensioenregelingen en anderzijds als servicecentrum op een aantal succesvolle diensten voor haar leden. Hibin Opleidingen biedt het instrumentarium voor werving, selectie, opleiding en loopbaanbegeleiding.


d