De Meern,
31
augustus
2017
|
11:07
Europe/Amsterdam

VELUX presenteert nieuwste smarthome-innovatie op IFA Berlijn

Zowel CO2-peil, lichtsterkte, luchtvochtigheid als temperatuur nauwkeurig instelbaar

Samenvatting

Een oplossing die je dakraam automatisch sluit zodra de eerste regendruppels vallen: gemak dient de mens met de VELUX Active, de nieuwste smarthome-oplossing van VELUX. Het systeem, dat met de nieuwste binnenklimaatsensoren werkt, kwam tot stand in samenwerking met elektronicaspecialist Netatmo. VELUX presenteert de VELUX Active met Netatmo tijdens de prestigieuze IFA in Berlijn, dé beurs voor consumentenelektronica. Bezoekers en journalisten kunnen de mogelijkheden van de VELUX Active ter plekke bekijken.

Dankzij gevoelige sensoren is het binnenklimaat in huis met de VELUX Active nauwkeurig te reguleren. Elektrische VELUX INTEGRA dakramen en zonwering gaan automatisch open en dicht bij een bepaalde lichtsterkte of temperatuur. Zelfs de gewenste luchtvochtigheid en het CO2-peil van de lucht zijn instelbaar, waarmee te allen tijde een optimaal binnenklimaat in huis kan worden gegarandeerd. De VELUX Active met Netatmo is op wifi aan te sluiten en is gebruiksvriendelijk te bedienen via een app op zowel iOS- als Android-apparaten.

Comfortabel en gezond
“Consumenten zijn zich steeds meer bewust van het belang van een goed binnenklimaat voor hun gezondheid,” zegt Michel Sombroek, algemeen directeur van VELUX Nederland. “Smarthomegadgets als de VELUX Active met Netatmo bieden daarnaast gemak en besparen energiekosten. Zo komt een gezondere en comfortabelere woning voor heel veel mensen dichterbij.”

Zelf de VELUX Active ervaren
Wil je meer weten over de VELUX Active met Netatmo? Kom dan langs op onze stand op de IFA, van 1 t/m 6 september in Berlijn. Je vindt ons in hal 6.2 stand 101.

De VELUX Active, die tot stand kwam in samenwerking met Netatmo, won eerder twee prestigieuze CES 2017 awards in de categorieën Smart Home en Eco-design & Duurzame Technologie. De smarthome-oplossing wordt begin 2018 op de wereldwijde consumentenmarkt geïntroduceerd.

Over VELUX Nederland

Al meer dan 75 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 9.500 medewerkers in verkoop- en productie maatschappijen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2016 had de VKR Holding een totale omzet van 2,4 miljard en de VELUX FOUNDATIONS keerde voor 155 miljoen aan liefdadigheidsdonaties uit.Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.