29
augustus
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

VELUX producten als 3D model eenvoudig toepasbaar in BIM proces en AutoCAD
Het BIM proces wordt door bouwbedrijven, ontwerpbureaus en andere partijen in de bouwbranche toegepast tijdens het ontwerp- en bouwproces. De VELUX Groep heeft daarom naast de BIM modellen van de VELUX modulaire lichtstraten nu ook de benodigde 3D modellen van de nieuwe generatie dakramen, lichtkoepels en daglichtspots voor het hellende en platte dak ontwikkeld. Ook voor toepassing in AutoCAD tekeningen zijn 2D en 3D doorsneden van VELUX producten met de nieuwe VELUX AutoCAD Lisp applicatie eenvoudig te importeren.
 
Steeds meer bouwbedrijven, ontwerpbureaus en andere partijen in de maken gebruik van een digitaal driedimensio-naal gebouwmodel waarin alle gegevens ten behoeve van het ontwerp-, bouw- en beheerproces zijn geïntegreerd. De VELUX Groep stelt graag concrete, betrouwbare en uniforme informatie over haar producten ter beschikking. Daarom zijn verschillende BIM modellen nu eenvoudig gratis te downloaden om in een eigen Bouwwerk Informatie Model te importeren.
 
VELUX AutoCAD Lisp applicatie
Met de nieuwe VELUX AutoCAD Lisp applicatie kunnen doorsneden van 2D en 3D VELUX producten eenvoudig worden geïmporteerd in een AutoCAD tekening. Naast VELUX dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten zitten ook VELUX raamdecoratie- en zonweringproducten in het systeem. Hierdoor kan eenvoudig een complete bestellijst van VELUX producten worden gegenereerd.

 

Alle modellen zijn gratis beschikbaar via www.velux.nl/visualisatietools of via www.sbr.nl/producten/bim-productcatalogus.


d