De Meern,
25
september
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

VELUX raamdecoratie voldoet aan nieuwe productnorm binnenzonwering

Kindveilige oplossingen voor raamdecoratie

Kinderen zijn nieuwsgierignaar de wereld om hen heen. Dit maakt hen echter ook kwetsbaar. Uit onderzoek isgebleken dat de meeste ongelukken binnenshuis gebeuren. Om raamdecoratie nu nogveiliger te maken is de Europese productnorm binnenzonwering (EN13120)aangescherpt. Hoewel de norm in Nederland pas deze maand officieel van krachtis gegaan, zijn de raamdecoratieproducten van VELUX Nederland hier al jaren opvoorbereid. De innovatieve bedieningssystemen zorgen voor optimaalbedieningsgemak en zijn veilig voor kinderen.
 
Loshangende koorden van raambekleding kunnen een gevaar vormen voor jongekinderen die hierin verstrengeld kunnen raken. De aangepaste productnorm vraagt om maatregelen om koorden vanraambekleding aan te passen. De raamdecoratie van de VELUX Groep is hier aljaren op voorbereid. “Voor ons staat wooncomfort voor een hoge leefbaarheidvan een woning. Het creëren van een veilige omgeving voor kinderen hoort hierook bij. Bij de handbediende jaloezieën is het koord al in 2008 vervangen dooreen schuifbediening op de zijgeleider. Met de komst van de nieuwe generatieVELUX dakramen twee jaar geleden is ook de laatste koordbediening, die van de buitenzonwering,uit ons assortiment verdwenen”, aldus Michel Sombroek, algemeen directeur vanVELUX Nederland.
  VELUX jaloezie met schuifbediening 280px.jpgVELUX raamdecoratie veilig voor kinderen 280px.jpgInnovatieveautomatische bediening
VELUX dakramen en bijpassende raamdecoratie en zonwering worden in principebediend via de handgrepen. “Wanneer dakramen niet met de hand bereikbaar zijn,is het mogelijk om zowel deramen als de raamdecoratie elektrisch aan te sturen. Vanuit het hele huis zijnde producten dan te bedienen met de VELUXINTEGRA bedieningstablet. De bedieningstablet is eenvoudig te bedienen viapictogrammen op het touch-screen en kan zelfs zo worden ingesteld dat de raamdecoratie‘s ochtends automatisch omhoog gaat, waarmee de raamdecoratie ook nog dienst kan doen alsnatuurlijke wekker,” verteltSombroek.
 VELUX handbediende dakramen en raamdecoratie 280px.jpg
VELUX INTEGRA bedieningstablet 280px.jpg 
Hoog niveau van veiligheid?Ook Romazo, debranchevereniging van gecertificeerde zonwering- en rolluikenleveranciersondersteunt de aanscherping van de norm. “Fabrikanten en leveranciers vanbinnenzonwering en raamdecoratie leveren producten die voldoen aan een hoogniveau van veiligheid. De nieuwe norm zorgt voor een nog grotere veiligheid, vooralvoor kinderen in de leeftijd van 0 tot 42 maanden.” Voor meer informatie heeft Romazoeen speciale folder ontwikkeld. Download deze gratis via romazo.nl.
?

d