De Meern,
04
januari
2017
|
08:00
Europe/Amsterdam

VELUX Active met Netatmo zorgt voor gezond binnenklimaat

VELUX start samenwerking met Netatmo

Samenvatting

Tijdens de CES Unveiled, een vooruitblik op de Consumer Electronics Show 2017 in Las Vegas kondigt de VELUX Groep haar samenwerking aan met het revolutionaire smart home bedrijf Netatmo. Naast de samenwerking zal tijdens CES Unveiled ook voor het eerst het productconcept, VELUX Active met Netatmo, worden getoond dat VELUX en Netatmo samen hebben ontwikkeld om het binnenklimaat in gebouwen verder te verbeteren. 

De eerste VELUX Active met Netatmo producten worden op 1 juli 2018 gelanceerd. Er komt een WIFI-adapter en slimme bediening voor VELUX INTEGRA dakramen en zonwering en een bijbehorende app voor iOS en Android. Gebruikers kunnen dakramen en zonwering bedienen op basis van verschillende parameters voor binnenklimaat, zoals temperatuur, daglichtniveau, vochtigheidsgraad en CO2-niveaus. Daardoor kan er op elk moment een optimaal binnenklimaat worden gecreëerd.

Naar verwachting worden smart homes en home automation de komende jaren de grote trend in de consumentenmarkt. De smart home omzet zal in 2020 naar verwachting verviervoudigd zijn tot ongeveer 60 miljard euro (Statista, 2016), nu steeds meer apparaten online en met elkaar verbonden zijn.

Smart home bediening voor gezond binnenklimaat
"Binnenkort kan je huis je gezondheid ondersteunen, door ervoor te zorgen dat je voldoende daglicht en frisse lucht krijgt, precies wanneer je dat nodig hebt," vertelt Jørgen Tang-Jensen, CEO van de VELUX Groep. ‘Al meer dan 75 jaar creëert VELUX betere leefomstandigheden voor haar klanten en deze samenwerking met Netatmo is een belangrijke stap als het gaat om het faciliteren van comfort, welzijn, energie-efficiëntie en beveiliging.’

"We zijn blij dat we samen met de VELUX Groep VELUX Active oplossingen kunnen ontwikkelen. Deze samenwerking toont ons vermogen om oplossingen te creëren die passen in de infrastructuur thuis en die zorgen voor een goede en verbonden leefstijl," legt Fred Potter, oprichter en directeur van Netatmo, uit. "Het biedt ons ook de mogelijkheid om onze kwaliteiten in te zetten op het gebied van Artificial Intelligence, product software integratie, elektronica en gebruikerservaringen," voegt hij toe.

Als onderdeel van haar strategie op het gebied van smart homes en ‘Internet of Things’, kondigde de VELUX Groep in juni 2016 ook al een samenwerking aan met Apple, om producten te ontwikkelen die geschikt zijn voor het smart home platform Apple HomeKit.

Over VELUX Nederland

Al 75 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat het assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 9.500 medewerkers in verkoopmaatschappijen en productievestigingen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van stichtingen en familie. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.

Over Netatmo
Netatmo is een revolutionair smart home bedrijf, dat baanbrekende, intuïtieve en prachtig ontworpen online consumentenelektronica ontwikkelt. De innovatieve, slimme producten van Netatmo bieden gebruikers de kans om moeiteloos een veiliger, gezonder en comfortabeler huis te realiseren.

Netatmo ontwerpt mechanieken, elektronica en embedded software met grote zorgvuldigheid en volgens de hoogste maatstaven. Netatmo ontwikkelt ook mobiele en online toepassingen die ervoor zorgen, dat het volledige potentieel van de ontwerpen wordt benut.

Met het programma ‘met Netatmo’ ontwikkelt Netatmo samen met bedrijven uit de bouwsector nieuwe, online oplossingen, die geïntegreerd kunnen worden in de infrastructuur van woonhuizen, bij nieuwbouw of tijdens renovatie.

Sinds 2012 heeft Netatmo dertien apparaten en accessoires uitgebracht, verdeeld over vier categorieën:

  • Weer – Persoonlijk weerstation met bijbehorende accessoires, extra indoor module, regen- en windmeter.
  • Energie – Intelligente thermostaat en de intelligente radiatorkraan, beide ontworpen door Philippe Starck.
  • Beveiliging – Beveiligingscamera’s Welcome (voor binnenshuis) en Presence (voor buitenshuis), met bijbehorende accessoires, de tags en het indoor beveiligingsalarm en het intelligente rookalarm.
  • Air care – Healthy home coach, de intelligente binnenklimaatmonitor

Netatmo is een grote speler in de smart home sector. Producten zijn wereldwijd verkrijgbaar via verschillende distributienetwerken, van grote winkels tot B2B-kanalen.

In november 2015 heeft Netatmo voor 30 miljoen euro aan fondsenwerving gedaan, in 2013 was dit 4,5 miljoen euro. Meer informatie op: www.netatmo.com